ABD'de Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması için protesto gösterileri düzenlendi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal hükümet ile eyaletler arasındaki yetki krizi koronavirüs gündeminin önüne geçti. Demokrat eyalet yönetimlerinin ABD Başkanı Trump’ın ekonomiyi açma planına uymayacaklarını açıklaması üzerine eyaletlerde peş peşe protesto gösterileri düzenlendi. Trump’a destek veren göstericiler, tedbir ve kısıtlamaların kaldırılmasını istediler.

Abone ol

Amerika’da 1 hafta içinde Kovid-19 vaka sayısı 160 bin, ölü sayısı da 19 bin arttı. 20 Nisan 2020 kayıtlarına, ülkedeki toplam vaka sayısı 760 bin ölü sayısı da 41 bin olarak işlendi.

Vaka ve ölüm hızının azaldığını düşünen Beyaz Saray, bir an önce ekonominin açılmasını istiyor. Ancak demokrat yönetimlerin olduğu eyaletler, ABD Başkanı Donald Trump’ın 3 aşamalı planına itiraz ediyor.

Trump taraftarları sokağa çıktı. Michigan’daki silahlı gösterinin ardından Ohio, Kentucky, Kuzey Carolina ve Utah’ta protestolar yapılmıştı. Hafta sonu da Texas, Colorado, Montano, Arizona, Maryland, California, Wisconsin, Nevada, New Hampshire, Washington ve New York’ta eyalet valileri protesto edildi.

Demokrat Valilileri protesto eden göstericiler, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbir ve kısıtlama kararlarının kaldırılmasını istedi. Eyleme katılanlar Trump’ın ekonomiyi 1 Mayıs’tan önce açma stratejisine de destek verdi. “Evde kal” talimatına uymayan göstericiler, sosyal mesafe ve maske takma kuralına da uymadılar.

Beyaz Saray’da kameralar karşına geçen ABD Başkanı Donald Trump, eyaletlerde eylem yapanlara destek verdi. Herkesin protesto hakkı olduğunu vurgulayan Trump, bazı eyaletlerin kısıtlamalarda ileri gittiğini belirtti.

Bu arada küçük işletmelere verilen 349 milyar dolarlık kredinin 2 haftada tükenmesi üzerine Trump yönetimi, 450 milyar dolarlık ek yardım paketi hazırladı.

ulusal.com.tr

İngiltere'deki 80 Kıbrıslı Türk, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi Dünya İtalya'dan Almanya'ya fren benzetmesi Dünya Latin Amerika'da Kovid-19 vaka sayısı 100 bini aştı Dünya Trump'tan İran açıklaması Dünya