KKTC ve Lübnan'dan gelenler Mersin'deki yurtlara yerleştirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Lübnan'dan gelenler Mersin'deki yurtlara yerleştirildi. Bugüne kadar yurt dışından gelen 11 bin 269 kişi 36 yurtta karantina altında tutuluyor.

Abone ol

Yurt dışından tahliyeler sürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yurda dönen vatandaşlar karantinada tutuluyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 395 öğrenci ile Lübnan'dan gelen 44 tır şoförünün yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında gözlem altında… Vatandaşlar, Mersin'deki yurtlara yerleştirildi.

Açıklama Mersin Valiliğinden yapıldı. Yurda dönen öğrenci ve tır şoförlerinin sağlık kontrollerinin ardından tedbir amacıyla kente getirildikleri belirtildi.

Sağlık kontrollerinde olumsuz bulguya rastlanılmadığı ifade edilen açıklamada, 439 kişinin Mersin KYK yurtlarına yerleştirildiği ifade edildi.

Bugüne kadar ise 11 bin 269 kişi yurt dışından getirilerek 36 yurtta karantina altına alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüs salgını sonrası Türkiye’ye dönen ve karantinaya alınan vatandaşların durumu hakkında bilgi verdi.

“Gözlem altında tutulan vatandaşlarımızın her birinin karantina kuralları gereği ayrı odalara kaldıklarını vurgulamak isterim” diyen Kasapoğlu, “Bu süreç tamamlandığında, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uğurlayabilmeyi diliyorum. Allah hem milletimizi hem de bütün insanlığı tez zamanda selamete çıkarsın” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan koronavirüs çağrısı Gündem MSB: M4 karayolunda 2. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi Gündem Bakan Kasapoğlu karantina altındaki kişi sayısını açıkladı Gündem Adalet Bakanı Gül'den yeni koronavirüs açıklaması Gündem