Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Siyasetin olduğu kadar ekonominin de ateşi yüksek... Güne 3.94'ten başlayan dolar tüm zamanların rekorunu kırarak sabah saatlerinde 3.97 seviyesini gördü. Merkez Bankası'nın hamlesi ile düşüşe geçen dolar kuru, 3.95 seviyesinin altına geriledi. Avro da Türk Lirası karşısında yükselişe devam etti.

Abone ol

Doların ateşi yükselmeye devam ediyor. 1 dolar almak isteyen vatandaş yaklaşık 4 lira vermek zorunda.

3.94'le güne başlayan dolar yeni bir rekorla güne başladı.

Dolarla birlikte Avro'daki artış çizgisi de devam ediyor. Avro, 4.61 seviyesinden işlem görüyor. Son yükseliş eğiliminin sonucunda son bir ayda dolar 24 kuruş, Avro ise 28 kuruş artmış oldu.

Doların yükselmesini tetikleyen faktörler arasında içte ve dışta yaşanan siyasi gelişmelerin etkisi var.

Merkez bankası dövizdeki yükselişi dizginlemek için yeni bir para politikasını devreye sokarak "TL uzlaşmalı vadeli döviz" işlemlerini devreye sokuyor. Bu kapsamda döviz satış ihaleleri düzenlenecek.

Merkez Bankası Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitleri gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürdü. Bu müdahaleyle 3.97'lere çıkan dolar 3.95'in altına geriledi.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası'ndan dövizdeki yükselişe karşı hamle Ekonomi Benzine indirim geldi Ekonomi Fed Başkanı Yellen'dan istifa açıklaması Ekonomi Dolar tüm zamanların rekor düzeyine yaklaştı Ekonomi