Suriye ordusunu vuran Avustralya "pişman" olduklarını açıkladı

Deyr ez Zor’daki Suriye ordusuna ait mevzileri vuran Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Avustralya ve Danimarka olduğu ortaya çıktı. Avusturalya Malcolm Turnbull, "Kaybedilen hayatlar ve yaralanan Suriyeli personel nedeniyle pişmanız" dedi. Danimarka Silahlı Kuvvetleri'nden de Suriye askerlerinin öldüğünü öğrenince operasyonu durdurduk açıklaması geldi.

Abone ol

Suriye ordusuna ait mevzileri vuran ülkelerin Amerika'nın öncülüğündeki koalisyon güçlerine destek veren Avustralya ve Danimarka'nın ortaya çıktı.

The Guardian gazetesinin haberine göre Avustralya, Suriye Ordusuna yapılan saldırıyı itiraf etti. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, "Kaybedilen hayatlar ve yaralanan Suriyeli personel nedeniyle pişmanız. Şu anda kazayla ilgili söyleyebileceklerim bunlar" dedi.

Danimarka Silahlı Kuvvetleri de saldırıya ilişkin açıklamada yaptı. Açıklamada iki Danimarka F-16 uçağının diğer ülke kuvvetleriyle birlikte bu saldırılara katıldığı belirtildi. Danimarka Ordusu, saldırıda Suriyeli askerlerin vurulduğunu öğrendiklerinde operasyonu durdurduklarını belirtti.

Uzmanlara göre bir bölgeye yapılması planlanan hava operasyonlarında öncelikle olarak kara istihbaratı kullanılarak terör noktaları kesinleştiriliyor. Daha sonra teyit edilen bilgi kapsamında hava harekatları düzenleniyor.

Suriye'de Amerika'nın istihbarat kaynaklarının hata yapmasına ihtimal vermeyen uzmanlar, Amerika'nın saldırıda müttefiklerini kullanmış olabileceğine dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr
Caferi: Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar Bağdat'la koordineli olmalı Dünya Merkel'in partisi yüzde 5 oy kaybı yaşayarak yüzde 18 oranında oy aldı Dünya İran’ın Türk kökenli büyük şairi Şehriyar, ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı Dünya Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Deyr ez Zor açıklaması Dünya