Tanrıkulu'ndan itiraf

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, çözüm süreci başladığından beri CHP’nin sürece negatif bir sözü olmadığını söyledi. Tanrıkulu, CHP'nin bu tavrının sürece "destek" niteliğinde olduğunu ifade etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu çözüm sürecine başından beri CHP’den negatif bir söz çıkmadığını söyledi.

Tanrıkulu, El Cezire Televizyonu'nun sorularını yanıtladı. Tanrıkulu, ABD koordinatörlüğünde AKP ile Öcalan arasında yürütülen çözüm sürecine destek olduklarını ifade etti.

Tanrıkulu, açılım sürecine ilişkin CHP' yönetiminin tavrının sorulması üzerine;

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerinin ağzından 14 aydır negatif bir söz çıkmamış bu bir destektir.

İlk başta 3 Ocak 2013’te yapılan Parti Meclisi toplantısında genel başkanımız şeffaf, açık olunması ve bilgi verilmesi kaydıyla açık çek vereceğini açıkladı. Ama Başbakan bu şekilde işbirliği yapmayı kabul etmedi. Biz yöntem olarak parlamentoda bir komisyon kurulmasını ve bu komisyona bağlı bir akil insanlar komisyonu kurulmasını önerdik. Yani bu işin muhatabı Meclis’tir dedik.

Tanrıkulu röportajda, Öcalan'ın Kürtler ve kendi siyasi hareketi üzerinde önemli bir aktör olduğunu belirtti.

Kürt meselesinin anayasa dayanaklı olarak üç meselesi olduğunu söyleyen Tanrıkulu, vatandaşlık, anadil ve yerel yönetimler meselesi tarafsız kalınarak çözülebileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Perinçek 6 yıl sonra meydanda! Gündem Zehirlendiler Gündem Mansur Yavaş'a saldırı Gündem Yerel seçimlerden halk meclislerine Gündem