KDHC ile Güney Kore birleşme bakanları Kaesong Sanayi Bölgesi'nde bir araya geldi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Güney Kore yetkilileri bri araya geldi. İki ülke yetkililerinin, "karşılıklı ilişkileri güçlendirilmek için üst düzey görüşme yaptığı" ifade edildi.

Abone ol

Resmi olarak savaş halinde olan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Güney Kore arasında üst düzey temas sağlandı.

İki ülkenin yetkilileri, sınırdaki Kaesong kentinde bir araya geldi.

Yonhap haber ajansının haberine göre; görüşmede her iki ülkeyi de Birleşme Bakanları temsil etti.

Güney Kore Birleşme Bakan Yardımcısı ve Baş Müzakereci Hwang Boo-gi, görüşme öncesinde bir açıklama yaptı. Hwang, "Kuzey ve Güney arasında halledilmesi gereken pek çok mesele var. Hepsini teker teker çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Güney Kore tarafı, görüşmelerin Seul'de yapılmasını istemişti. Ancak bu kabul edilmedi. Bu nedenle taraflar, iki ülkenin ortaklaşa kurduğu Kaesong sanayi bölgesinde görüşme kararı aldı.

İki ülke yetkililerinin 25 Ağustos'ta yaptığı görüşmede, Güney Kore'nin sınırdaki propaganda yayınlarına son vermesi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin de cephe hattındaki askerlerini geri çekmesi konusunda anlaşılmıştı.

Kore Savaşı nedeniyle, 60 yıldır görüşemeyen Kuzey ve Güney tarafındaki yüzlerce Koreli 20 Ekim'de akrabalarıyla buluşmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Dilek Doğan'ın ölümünde yeni gelişme Gündem Irak Başbakanı'ndan Türkiye talimatı Gündem Şifa Üniversitesi'nin hastanelerine kapatma kararı Gündem Erdoğan: Söz konusu olamaz! Gündem