Silopi'de gündüz sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Bölücü terör örgütü PKK'nın Şırnak'ın Silopi ilçesindeki direnci tamamen kırıldı. Güvenlik birimleri PKK'lıların barındığı her deliğe tek tek girdi. Bölgenin temizlenmesiyle sokağa çıkma yasağı da gündüzleri kaldırıldı. Yasak yarından itibaren yasak akşam saat 18.00'den sabah 05.00'e kadar geçerli olacak. Cizre, Silopi ve Sur'da öldürülen terörist sayısı 575'e yükseldi. Cizre'de PKK'lıların attığı el yapımı patlayıcı da 10 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden oldu

Abone ol

PKK'lıların "öz yönetim" hayaliyle terör estirdiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde kontrol tamamen sağlandı. Asker, polis ve jandarmanın ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar örgütün direnci kırıldı.

Güvenlik güçleri PKK'lıların barındığı her deliğe girdi. Bütün mahallelerde güvenlik sağlandı.

İlçede sokağa çıkma yasağı da kısmen kaldırıldı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren sabah saat 05.00'ten akşam 18.00'e kadar yasak uygulanmayacak. Ancak operasyonlar bitse de güvenlik güçleri bölgede olacak.

PKK'nın direncinin kırılmasıyla tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası da hız kazandı.

Bölücü terör örgütünün "pilot bölge" ilan ettiği ve açılım sürecinde tüneller kazıp tahkimat yaptığı Cizre'de ise operasyonlar sürüyor. İlçede yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Operasyonların sürdüğü bir başka bölge ise Diyarbakır'ın Sur ilçesi. Teröristler kaçış için yer altındaki tarihi tünelleri kullanıyor. Güvenlik güçleri bir yandan yer üstünde mücadeleyi sürdürürken diğer yandan da tünelleri kontrol altına almaya çalışıyor. Teröristler, tünellerde öldürülen PKK'lıların üzerinde patlayıcılar tuzaklayarak kaçıyor.

Kararlılıkla devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı da arttı. Cizre'de 17, Sliopi'de 1 ve Sur'de 1 olmak üzere 19 terörist daha öldürüldü. 3 ilçede öldürülen toplam PKK'lı sayısı 575'e yükseldi. Cizre'de 30 PKK'lı da güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bölgede iyice köşeye sıkışan PKK'lılar ise sivilleri hedef alıyor. PKK'lılar Cizre'de bir camiye el yapımı patlayıcı attı. Bomba, caminin yanında oynayan çocukların yanında patladı. Patlamada 2 çocuk yaralandı. 10 yaşındaki Hayrettin Şınık hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

CHP'nin Parti Meclisi belli oldu Gündem Tünel kazarak Türkiye'ye binlerce silah sokuldu Gündem MEB, YÖK'e başvurdu! 1 milyon diploma sorgulanacak Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruşturma Gündem