AKP'de açılım çatlağı

AKP'nin Erdoğan'sız ilk istişare kampına açılım süreci ve milletvekilleri ile yaşanan sert tartışmalar damgasını vurdu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, açılım hakkında bilgileri olmadıkları için tepkilerini dile getiren vekillere "Bu eleştirileri kaydediyorum, ileride değerlendiririz" dedi. Vekillerin, Başbakan'a şikâyet ettiği Akdoğan, özür dileyerek geri adım atmak zorunda kaldı.

Abone ol

AKP'in hafta sonu Afyon'da yaptığı 23'ncü İstişare ve Değerlendirme kampında açılım tartışması yaşandı.

Erdoğan'sız ilk toplantıda, AKP milletvekilleri ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında sert tartışmalar yaşandı.

Kampta, üç ayrı salonda aynı anda çözüm süreci, ekonomi ve dış politika toplantıları yapıldı. Vekillerinin büyük bölümü, süreç toplantısına katıldı. Nedeni ise yürütülen açılım hakkında kendilerine bilgi verilmemesiydi.

AKP'li vekillerin "Süreç ile ilgili bilgimiz yok, Genelkurmay'ın da bilgisi yok. HDP ve İmralı samimi değil" eleştirileri Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ı sinirlendirdi. Akdoğan "Eleştirileri not ettim ilerde değerlendirileceğiz" diyerek kendi vekillere mesaj verdi.

Akdoğan ile Şamil Tayyar'ın tartışması, Mehmet Metiner'in itirazları gerilimi iyice tırmandırdı. Akdoğan "Beni eleştiriyorsunuz ama ben çözüm sürecinden doğrudan sorumlu olan bakan değilim" demek zorunda kaldı.

AKP'li vekillerin Davutoğlu'na şikâyetleri üzerine Akdoğan, özür dileyerek geri adım atmak zorunda kaldı. Başbakanlığı dönemimde Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Akdoğan'ın, tüm toplantılarda yaşananları "kara kaplı defterine" yazdığı iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlık önünde protesto! Gündem Konya'da Ebola şüphesi Gündem Üç bin dokuz yüz seksen beş! Gündem CHP bunu niye mi yapıyor? Gündem