Türkiye'den kredi atağı

Salgın sürecinde duran ekonomi için üretimin artırılmasına yönelik yeni adımlar atıldı. Libya Merkez Bankası ile mutabakat zaptı imzalandı. Çin'den ise Kovid-19 ile mücadele kapsamında 70 milyon avroluk kredi desteği alındı. Dünya Bankası da KOBİ'ler için 500 milyon dolarlık kredinin onaylandığını duyurdu.

Abone ol

Libya ile mutabakata varıldı. Dünya Bankası ve Çin'den kredi alındı. Türkiye koronavirüsün ekonomideki etkilerini silmek için kredi adımı attı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Libya Merkez Bankası arasında mutabakat zaptı imzalandı. Yapılan açıklamada, "iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir mutabakat zaptı imzalandığı" belirtildi.

Reuters'ın haberine göre de Türkiye, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Asya Altyapı ve Yatırım Bankası'ndan 70 milyon avroluk kredi desteği sağladı. Açıklama, Çin'in Kuşak Yol Girişimi kapsamında kurulan ve Türkiye'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı bankadan yapıldı. Buna göre, proje Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası tarafından finanse edilecek. Ve kamu hastaneleri altyapı kapasitesinin artırılmasına yarayacak.

Dünya Bankası da, yeni tip koronavirüs salgınından etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmeler için 500 milyon dolarlık kredinin onaylandığını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, salgın koşullarına uyum sağlamaya çalışan KOBİ'ler için finansmana erişim imkanı sağlamayı amaçladığı kaydedildi.

ulusal.com.tr

Bakan Albayrak: Ekonominin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli Ekonomi Türkiye'nin ihracatı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 azaldı Ekonomi Merkez Bankası rezervini açıkladı Ekonomi TÜİK açıkladı: Ekonomiye güven yüzde 4,4 arttı Ekonomi