Aydınlıkçı Şadi Çağlayan’ın ardından

Usta gazeteci Halil Nabiler 8 Haziran’da vefat eden Şadi Çağlayan’ı andı. Nebiler, Vatan Partisi üyesi Çağlayan için “alçakgönüllü ve vakur bir arkadaştı” dedi.

Abone ol

Bir süredir kanser tedavisi gören Vatan Partisi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yapmış Şadi Çağlayan 8 Haziran’da vefat etti.

Televizyon Gazetesi yapımcısı usta gazeteci Halil Nebiler ve programa bağlanan Şaduman Çağlar, Şadi Çağlayan’ı andı.

“YERYÜZÜNDEN GÖKYÜZÜNE KAYAN YILDIZ”

Televizyon Gazetesi programına bağlanan Şaduman Çağlar, Şadi Çağlayan için şunları söyledi: “Şadi Çağlayan her şeyden önce bir Aydınlıkçıydı. Bilmeyenler için ifade etmek gerekirse Aydınlıkçılar fedaidir, Mithat Paşa’dır, Resneli Niyazi’dir. Yeri geldiğinde Kuşçubaşı Eşref, yeri geldiğinde Doktor Nazım ve bilimsel sosyalisttir. İşte Şadi Arkadaşımız da böyle bir Aydınlıkçıydı. Günümüzün Kemalist Devrimcisi, geleceğin bilimsel öngörüsünün takipçisiydi. İşte Şadi Arkadaşımız böyle ili bir yurtsever, iyi bir devrimciydi. Ben 90’lı yıllardan beri kendisini tanırdım. O güleç yüzünü hiçbir zaman unutmayacağız. Ben bir Aydınlıkçıyı yitirdiğimizde hep şunu söylüyorum: Yeryüzünden gökyüzüne bir yıldız daha kaydı diyorum, bir fedai daha yitirdik diyorum. Onlar gibi insanların var olması ülkemiz açısından çok önemli. Onları anılarımızda, mücadelemizde yaşatacağız”.

“BABASININ TARLASINDA YÜRÜYEN KIZ”

Halil Nebiler, Şadi Çağlayan’ı alçak gönüllü ve vakur biri olarak tanıdığını söyledi. Halil Nebiler, Şadi Çağlayan’ın mücadelesini nasıl kızı Deniz Çağlayan’ın devraldığını şöyle anlattı: “Deniz Gezi olayları sırasında bana bir canlı bağlantı yaptı. Elinde mikrofon o sis bombalarının, plastik mermilerin atıldığı İstiklal Caddesi’nde öyle bir yürüyüşü ve anlatışı vardı ki, kıza bak demiştim. Babasının tarlasında yürüyordu sanki. Şadi Çağlayan’ı tanıdıktan sonra anladım ki Deniz babasının tarlasında yürüyormuş. Kız babasından devrimciymiş. Şadi Çağlayan, Deniz Çağlayan’ı bize verdi. O artık hepimizin kızı oldu”.

ulusal.com.tr

6 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Kamp sandalyesinden korona muhalefeti Gündem AYM Başkanı'ndan Floyd vurgusu: Renginden dolayı nefes alma hakkı tanımayan yaklaşımla evrensel toplum inşa edilemez Gündem Bakan Pakdemirli'den atama açıklaması Gündem