Başbakan Davutoğlu ve Merkel ortak basın toplantısı düzenledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Çankaya Köşk'ünde ortak basın toplantısı düzenledi

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Çankaya Köşk'ünde ortak basın toplantısı düzenledi

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Görüşmelerde ikili ilişkileri ele aldık. İlişkilerimiz iyi bir şekilde devam ediyor. Asıl mesele ise mülteci sorunudur. Rusya, bombardımanla svil kayıplara yol açıyor. Halep fiilen bir kuşatma altına alınmaya çalışılıyor. Bu durumlardam hem Türkiye hem de Avrupa birlikte etkileniyor. Sınırımızda 30 bin Suriyeli birikmiş durumda.

10 MADDELİK YOL PLANI

Kimse Türkiye'den mülteci sorununu tek başına yüklenmesini beklemesin. Sorun Avrupa ve dünyanın sorunudur. Angela Merkel, mülteci sorununda çok duyarlı davranmıştır. Avrupa ile mülteci konusunda 10 maddede oluşturduğumuz bir yol planı var. Halep'e yönelik bu saldırıların sonlandırılması hepimizin gayesidir. Sayın Şansölye, sınırda bulunan mültecilere yardım etmek için gereken adımların atılacağını söyledi. Son günlerde sahte can yeleği ve bot satan insafsız insanlar ve işletmelere yönelik operasyonlar yaptık ve seri bir şekilde devam edecek.

YUNANİSTAN'LA İŞ BİRLİĞİ

Suriyeli mültecilere yardım etmek için hazırlanan 3 milyar euroluk paranın kullanılması için projelerimizi Avrupa Birliği'ne ileteceğiz. Türkiye Göç İdaresi Başkanımız, Yunanistan'a gidecek ve atılacak adımlar kararlaştırılacak.

Angela Merkel'in konuşmasından satır başları;

Mültecilere yönelik Londra'da çok başarılı bir toplantı yaptık. Son zamanlarda binlerce insan acı içerisinde kıvranıyor. Almanya'ya mülteci konusunda üstüne düşeni yapacaktır. Türkiye ve Yunanistan arasında yasa dışı göçler yaşanıyor. Türk Sahil Kuvvetlerini nasıl destekleyebiliriz? Ortak bir müdahele olur mu? bunları konuştuk. İzleme ve denetleme konusunda Türk Sahil Kuvvetleri'nin desteklenmesi lazım.

Yasal yönden de göç imkanlarınıa izin vermek istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan arasındaki geri kabul anlaşmalarınıda desteklemek istiyoruz.

O haberler yalan çıktı! Tarık Akan konuştu! Gündem Cizre'de şiddetli patlama Gündem TSK, Şırnak ve Diyarbakır’daki operasyonların bilançosunu açıkladı Gündem Kutsi'nin 60 yıla kadar hapsi isteniyor! Gündem