Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Katurlu'nun oğlundan sert tepki

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 97 kişiden adli tıp işlemleri bitenler memleketlerinde toprağa verildi. Farklı illerlerdeki cenaze törenlerinde protesto sesleri yükseldi. O protestolardan biri de PKK'ya yönelikti. İstanbul'da toprağa verilen Ahmet Katurlu'nun oğlu PKK flamasını andıran bezin tabuta serilmesine izin vermedi. Acılı genç "Benim babam onlar yüzünden öldü" diyerek isyan etti.

Abone ol

Terör saldırısında kaybettiğimiz yurttaşların cenazeleri kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenaze törenleri bugün yapıldı.

Saldırının kurbanlarından Vahdettin Özkan, Selim Örs, Azize Onat, Ahmet Katurman ve Cemal Avşar için iSTANBUL Ümraniye Yavuz Selim Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı törende 43 yaşındaki Katurman'ın oğlu PKK'ya tepkiliydi. Babasının tabutunun üzerine PKK flamasını andıran bir bezin örtülmesine isyan etti.

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu saldırıda hayatını kaybeden CHP Gençlik üyesi Kasım Oyur ailesine taziyede bulunmak üzere Malatya'daydı.

Malatya'da toprağa verilen Onur Tan ile Umut Tan Dilek, Gözde Arslan, Gülbahar Aydeniz ile Sezen Vurmaz'ın cenaze töreninde Meclis Başkanı İsmet Yılmaz protesto edildi.

Hayatını kaybedenler için Sivas'ın Düzova köyünde de cenaze töreni vardı. Evli ve iki çocuk babası boya ustası Ziya Saygın'ın cenazesi buradaki töreninin ardından toprağa verdildi.

Niyazi Büyüksütçü da Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde defnedildi.

Saldırıda ölen Mesut Pak ile Adil Gür de Tunceli cemevinde yapılan törenle son yolcuklarına uğurlandı.

Adana'da da cenaze törenleri yapıldı. 22 yaşındaki Şebnem Yurtman'ın cenazesi Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde, 18 yaşındaki Gökhan Gökbönü'nün cenazesi ise Ceyhan İlçesi'nde toprağa verildi.

Şanlıurfa'da makinist Yılmaz Elmascan ile üniversite öğrencisi Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik'in cenaze törenleri ise PKK gösterisine dönüştü.

ulusalkanal.com.tr

ABD emretti PYD harekete geçti Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan Levent Kırca mesajı Gündem Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yeni gelişme Gündem Ankara'daki terör eyleminin arkasında kim var? Öcalan'ı yargılayan hakim açıkladı Gündem