Kara mizah gibi ama gerçek!

Sırada yakın tarihimizden bir haber var. Çok uzak değil 2009 yılına gideceğiz. Toprağın altından boombalar fışkırıyor. Hatırladınız deği mi? Kazılar saatlerce canlı yayınla evlerimize girdi. Zir Vadisi bu kazılardan biriydi. Yarbay Mustafa Dönmez'in o vadiye bomba gömdüğü iddia edilmişti. Aradan 5 yıl geçti, Yarbay hapisten çıktı. Kazıların yapıldığı bölgeye gitti... Bombaların çıktığı yeri de köylülerden sorarak öğrendi. Kara mizah gibi ama gerçek...

Abone ol

Yıl 2009... Polis Yarbay Mustafa Dönmez'in dağ evinde operasyon yaptı. Evde kimse yok. Polis arama sonucundan bir adet kroki buldu. Arından krokiye dayanarak Ankara Zir Vadisi'nde iş makineleriyle bamba aramaya başladı. Bütün televizyonlar canlı olarak kazıları yayınladı.

30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu.

Yarbay Mustafa Dönmez tutuklandı aradan 5 yıl geçti, tahliye oldu ve Ulusal Kanal'a o meşhur kazıların yapıldığı bölgede değerlendirmeler yaptı.

Dönmez, mühimmatları koyduğu yeri köylülerden öğrendiğini söyledi.

Yarbay Dönmez, mühimmatın konulduğu yeri sorduğu köylüden aldığı yanıtı işte "Polis koydu polis buldu!" ifadesiyle özetledi.

Vaide bulunan mühimmatın polise ait olduğunu belirten Dönmez, operasyona katılan tüm polislerin de kritik görevde olduğunu vurguladı.

Haber: Hüsna Sarı

Kamera: Serkan Bayraktar

ulusalkanal.com.tr

CHP milletvekillerinin kafası karışık Gündem Bakan Yıldız yalanladı!... Gündem Gemide esrarengiz kayıp! Gündem Bu öneri AKP'yi kızdırdı! Gündem