18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yapacak

Yeni eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak, 18 milyondan fazla öğrenci ders başı yapacak. Öğrenciler okulun ilk gününe "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinliğiyle başlayacak.

Abone ol

Türkiye'deki resmi ve özel okullarda eğitim görecek olan 18 milyonun üzerinde öğrenci için ilk ders zili 19 Eylül Pazartesi günü çalacak.

Toplam 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmenin ders başı yapacağı yeni eğitim-öğretim maratonu, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Açılış ile ilgili program hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı, programı tüm okul müdürlüklerine de gönderdi. Buna göre okulun ilk gününde "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" etkinliği yapılacak.

Bakanlık yeni eğitim ve öğretim yılı için dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Ayrıca 15 bin sözleşmeli öğretmenin atama sonuçları da 10 Ekim'de açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılı sınav uygulama takvimini de açıkladı. Buna göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenecek 1. dönem merkezi ortak sınavlar, 23-24 Kasım 2016'da, ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 19 Eylül Pazartesi günü, trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla sabah saatlerinde belediyeye ait iş makinelerini trafiğe çıkarmayacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Uzmanlar: Okul hazırlığını son güne bırakmayın Sağlık Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan öğretmen atamaları açıklaması Sağlık Kurbanlar kesildi, uzmanlar uyarıyor Sağlık Sağlık çalışanlarına müjde Sağlık