Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 3 Bin 200 öğrenciyi liselere yerleştirdik

17 Eylül'de okulların açılmasına rağmen liselere yerleştirilemeyen 3.200 öğrencinin sorunu çözüldü. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Ulusal Kanal'a konuşan Bakan Selçuk, "3 bin 200 öğrenci vardı. Hepsini komisyonlar aracılığıyla liselere yerleştirdik" dedi.

Abone ol

İlk ders zilinin çalmasına rağmen 3.200 öğrenci okullara yerleştirilememişti. Milli Eğitim Bakanı Selçuk sorunun çözüldüğünü açıkladı.

2 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nın sonuçları 26 Haziran'da açıklanmıştı. Ardından da öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı kılavuza göre tercihlerini yapmıştı. 30 Temmuz'da tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği liseye yerleşemeyen öğrenciler için nakil süreci başlamıştı. Bu süreçte de farklı tarihlerde olmak üzere 4 kez nakil işlemi uygulanmıştı.

Belirli aralıklarla yapılan nakil işlemlerinin sonuncusu ise 8 Eylül'de tamamlandı. Yaklaşık bir milyon 200 bin öğrenciden 3 bin 200 öğrenci nakil işleminin tamamlanmasına rağmen açıkta kalmıştı. İşte bu sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı ilçelerde kurduğu komisyonlara bir genelge gönderdi.

Gönderilen genelgenin ardından öğrencilerin ne zaman yerleşeceği tartışılıyordu. Ulusal Kanal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ulaşarak yerleştirme sürecinde gelinen son durumu sordu. Sürece ilişkin bilgi veren Bakan Selçuk, "3 bin 200 öğrenci vardı. Hepsini komisyonlar aracılığıyla liselere yerleştirdik" dedi.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci için yerleştirme işleminin uygulanmasının görmezden gelinemeyeceğini belirtti Bakan Selçuk. Sadece 3 bin 200 kişinin durumunun tartışılmasını ise doğru bulmadığını kaydetti.

Yerleştirme krizinin çözülmesine ilişkin Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım da bir değerlendirme yaptı. Öğrencilerin zaten er ya da geç yerleştirileceğini düşündüklerini ifade eden Yıldırım, "Eleştirilerimiz okulların açılmasına rağmen öğrencilerin açıkta kalmasıydı" diye konuştu.

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

"Uluslararası Geleceğin E Hali Kongresi" başladı Sağlık "1 milyonun üzerinde kişi düşük uyku kalitesi yaşıyor" Sağlık Sanat aşkı, emeklilik sonrası okullu yaptı Sağlık "Mutlu anne-babanın çocukları daha çok mutlu oluyor" Sağlık