MEB'in İnönü düşmanlığı

Lozan Kahramanı, Garp Cephesi Kumandanı, Türkiye'nin 2'inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ders müfredatından kaldırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni eğitim müfredatındaki "2. Dünya Savaşı" konusundan İnönü'yü anlatan başlık çıkartıldı. Eğitimciler İnönü’yü ders müfredatından çıkartmanın Cumhuriyet düşmanlığı olduğu görüşünde.

Abone ol

Cumhuriyet devriminin önderlerinden Lozan Kahramanı, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü

Ders müfredatından çıkartılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayıp öneriye açtığı eğitim müfredatı taslağında Türk Devrim tarihinin izi siliniyor.

Taslakla, çağdaş Türk ve dünya tarihi dersindeki "2'inci Dünya Savaşı" konusuyla ilgili değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, Türkiye’nin izlediği dış politika ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi ve ekonomik gelişmeler bölümünden, "İsmet İnönü" başlığı kaldırıldı. Eğitimciler İnönü'nü müfredattan çıkartmanın Cumhuriyet karşıtlığı olduğu görüşünde.

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dilek Gözütok, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün İkinci Dünya Savaşı'nda ustaca manevraları olduğunu anlattı, "İnönü'yü çıkartarak tarihi anlatamazsınız" diye konuştu.

Taslak müfredatta, Atatürk ile ilgili de bir değişiklik yapıldı. Atatürk’ün hayatıyla ilgili konularda kısıtlamaya gidildi.

1'inci sınıfta Atatürk’ün sadece hayatı hakkında bilgi verilecek. Daha önce birinci sınıfta değinilen, "Atatürk’ün çocukluğunun araştırılması" 2'nci, "Atatürk’ün kişilik özelliklerinin araştırılması" ise 3’üncü sınıfta anlatılacak.

Eski müfredatta ise Atatürk’ün vatan ve millet sevgisi, yurdumuzu düşmandan kurtarması ve hayatı geniş bir şekilde anlatılıyor.

Taslakta, "Cihat" ifadesi de yer alıyor.

Dikkat çeken değişiklikten biri de evrim konusunda. Lise son sınıf müfredatında yer alan ‘Hayatın başlangıcı ve evrim’ ünitesi çıkarıldı. Evrim ünitesinin yerine, ‘Canlılar ve çevre’ başlıklı bir ünite getirildi.

ulusalkanal.com.tr

CHP’den AYM çıkışı Gündem Kılıçdaroğlu, Bahçeli'den anayasa değişiklik teklifiyle ilgili randevu istedi Gündem Erdoğan'dan Kırgızistan'a taziye Gündem Antalya'da kas hastası genç mucizeler yaratıyor Gündem