Emniyetten uyarı yazısı!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün PKK'nın Silopi, Cizre ve Yüksekova’da başlatılan olayları ülke geneline yaymayı planlandığı uyarısı yaptığı ortaya çıktı. Tüm il emniyet müdürlüklerine gönderilen uyarı yazısında, eylemlere yüksek katılım sağlanması için kırsaldaki kadroların da devreye girdiği notu yer alıyor.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün il emniyet müdürlüklerine PKK eylemleriyle ilgili uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, PKK’nın yakın dönemdeki eylemsellik süreciyle ilgili gelişmeleri tespit eden Emniyet, iki ayrı değerlendirme yazısı hazırladı.

11 ve 13 Temmuz tarihlerinde arka arkaya il emniyet müdürlüklerine gönderilen iki ayrı yazıda, PKK tarafından "Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi" adı altında eylem ve etkinliklerin yoğunlaştırılacağına dikkat çekildi. Bu amaçla eylemlerin Silopi, Cizre ve Yüksekova’dan başlatılarak Türkiye genelinde yayılmasının planlandığı aktarıldı.

Yazıda, "Yüksek katılım sağlanması için kırsal kadrolarının da gençliğin yönlendirilmesinde aktif rol alacağı" anlatıldı. Örgütün Ramazan Bayramı sonrasında şehirlerde savaşacağı şeklinde bilgilere ulaşıldığı vurgulandı.

YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerini dağınık şekilde ara sokaklara çekerek güvenlik önlemlerinin etkilerini azaltmaya yöneleceği, eylemlerde kullanılmak üzere molotof kokteyli ile el yapımı patlayıcı hazırlanacağı ve eylemler sırasında sokaklarda hendekler kazılarak barikatlar oluşturulacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Başbakanlık otobüsü kaza yaptı Gündem Lice Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı Gündem Genelkurmay Başkanlığı'ndan o iddialara net yanıt! Gündem 3. Havalimanı Projesi'nin CEO'su: İş yapınca doğa bozulur Gündem