Ekonomist dergisinden önemli tespit: Amerika, PYD'yi destekliyor Türkiye ise...

Türkiye’nin PKK'ya karşı yaptığı operasyonlar ve güvenli bölge planı Batı medyasında eleştirilmeye devam ediyor. Ekonomist dergisi bu konuya ilişkin önemli bir tespitte bulundu. Dergi Amerika’nın PYD’yi desteklemesine karşılık Türkiye’nin bu örgütü kısıtlamakta kararlı olduğunu yazdı. "Türkiye bir savaşın içine giriyor" diyen Financial Times da Ankara'nın amacının IŞİD'ten ziyade PYD'yi engellemek olduğunu belirtti.

Abone ol

Amerika’nın Kürt Koridoruna karşı Türkiye’nin son bir haftada yaptığı hamleler Batı basının da yakın takibinde. Ekonomist dergisi ve Financial Times'da dikkat çeken yorumlar yer aldı.

Amerika’nın PYD’yi desteklediğini belirten Ekonomist Türkiye’nin bu örgütü kısıtlamakta kararlı olduğunu ifade etti.

Dergi köşesinde PKK’ya karşı yapılan operasyonların ateşkese kesin bir nokta koyduğunu belirtti. “Türkiye ile Kürt militanlar arasındaki ateşkes bitti” başlıklı yazıda ateşkesi bozan tarafınsa PKK olduğu belirtildi.

Financial Times'ınsa konuyla ilgili son yorumu "Türkiye bir savaşa giriyor" şeklinde oldu.

Gazete Ankara'nın PYD politikasının ılımlı diye adlandırılan Suriye'deki diğer teröristleri de rahatsız ettiğini belirtti. Teröristlerin “Türkiye’nin operasyonları IŞİD'den çok PYD’yi engellemeye yönelik” görüşünü aktardı.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD için canlı bomba olduğunu itiraf etti Gündem AKP'den açılım açıklaması Gündem "Kuzey Irak’a kara operasyonu an meselesi" Gündem PKK bir polisi kaçırdı Gündem