Pentagon: Paris saldırılarıyla bağlantılı IŞİD liderleri öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, Paris saldırılarının planlayıcısı ile doğrudan bağlantısı bulunan Şeref el Mudan'ın da aralarında bulunduğu 10 IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

ABD'den batıyı şoke eden Paris saldırılarıyla ilgili açıklama geldi.

ABD'nin Irak ve Suriye'de yürüttüğü IŞİD karşıtı operasyonlarla ilgili açıklama yapan sözcü Albay Steve Warren, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abbaoud ile doğrudan bağlantısı bulunan Şeref el Mudan'ın da aralarında bulunduğu 10 IŞİD liderinin öldürüldüğünü söyledi.

Warren, Batı'ya karşı saldırı planları hazırlığında olduğunu belirttiği Mudan'ın yanı sıra, yine saldırıalrla bağlantısı olan Abdül Kadir Hakim'in de Irak'ın Musul kentinde öldürüldüğünü açıkladı.

Albay Warren “IŞİD militanları saldırı planlamayı sürdürdükçe ABD onları avlayıp öldürecek" dedi.

Belçika vatandaşı olduğu an Abdelhamid Abbaoud, Paris'te 130 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıların ardından, 13 Aralık'ta Paris'te düzenlenen bir baskında polis tarafından öldürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Teröristler silahlarıyla birlikte teslim oluyor Gündem Gençlerimizin alışkanlıkları değişiyor mu? Gündem Valilikten yalanlama Gündem Türkiye'den Suriye kararı Gündem