Reina katliamı davası başladı

İstanbul'da geçen yılbaşı 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı davasında ilk duruşma Silivri'de görüldü. Duruşmaya, saldırıyı yapan Özbek Aldulkadir Masharipov'un da arasında 48'i tutuklu ile 3'ü tutuksuz toplam 51 sanık katıldı.

Abone ol

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı davası görülmeye başlandı.

Saldırgan Abdulkadir Masharipov ve eşinin de aralarında bulunduğu çoğu yabancı uyruklu 48'i tutuklu, 3'ü tutuksuz 51 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Silivri'deki duruşmaya Masharipov, diğer tutuklulardan farklı olarak jandarma eşliğinde getirildi. Diğer sanıklar ile temas kurmaması için Masharipoıv'un iki tarafına ve arkasındaki sıraya da asker oturtuldu.

Saldırıda ölen 39 kişinin "maktul", 60'ı yabancı uyruklu 122 kişinin de "mağdur" ve "müşteki" olarak yer aldığı duruşma, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla devam etti.

Mahkemede söz alan terörist Masharipov, "Türkiye yasalarını bilmediğim için avukatımla konuşmadan savunma yapmayacağım" ifadesini kullandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı da "Burası onun şov yeri değil, konuşacaksa konuşsun yoksa sussun, otur yerine" diyerek Masharipov'a tepki gösterdi.

51'i tutuklu toplam 57 sanığın yargılandığı davada, saldırıyı yapan Abdulkadir Masharipov, eşi Zarina Nurullayeva ve saldırının planlayıcıları İlyas Mamaşaripov, Abdurrauf Sert, Ali Jameel Mohammed hakkında 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ulusal.com.tr

PKK'lı teröriste ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Gündem Silahlık kapısının kilidini kırdığını itiraf etti Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Yıldırım'a Rıza Sarraf çağrısı Gündem CHP'li Başkanı'ndan açıklama: 5 ilde operasyon hazırlığı var Gündem