IŞİD'in karargah binası vuruldu

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ'a ait hedefler vuruldu, mühimmat deposu, karargah binası ve barınak olarak kullanılan dört hedef imha edildi.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekâtında, Mare doğusunda yer alan 9 yerleşim yeri kurtarıldı. Dabık’ın IŞİD'den temizlenmesiyle topraklarımıza yönelik Katyuşa roketi tehdidi engellendi. Böylece Kilis ile Karkamış arasındaki sınır güvenliği büyük ölçüde sağlandı. Ayrıca, belirlenen 70 IŞİD hedefine yapılan atışlar ile teröristler yoğun baskı altına alındı. Savaş uçaklarımız ise tespit edilen 4 IŞİD hedefini imha etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekâtı 55'inci gününde.

Azez-Rai hattında karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare doğusunda yer alan ve aralarında Dabık'ın da bulunduğu 9 bölge IŞİD'den temizlendi. Bölgelerde mayın ve El Yapımı Patlayıcı temizleme faaliyetleri devam ediyor.

Dabık’ta kontrolün sağlanması ile birlikte; IŞİD tarafından topraklarımıza yönelik Katyuşa roketi tehdidi engellendi. Kilis ile Karkamış arasındaki hudut güvenliği büyük ölçüde sağlandı. Azez-Mare hattı ile Rai güneyi arasındaki bölge birleştirilerek, doğu-batı ve kuzey-güney istikametlerindeki yol şebekeleri kontrol altına alındı.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD mensubu da etkisiz hale getirildi.

Belirlenen 70 IŞİD hedefine, ateş destek araçları tarafından atış yapılarak, teröristler yoğun baskı altına alındı, manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı ve ÖSO’nun ileri harekâtı desteklendi.

Ayrıca IŞİD unsurlarının bulunduğu 4 bölgeye Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Mühimmat deposu, karargâh binası ve barınak olarak kullanılan toplam 4 hedef imha edildi.

Harekâtın başlangıcından bu yana 146 bölgede yaklaşık bin 220 kilometrekarede kontrol sağlandı.

Temizlenen bölgelerde patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 2 mayın ve 6 El Yapımı Patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Harekâtın başlangıcından bugüne kadar 31 mayın ve çoğu tuzaklanmış bin 186 El Yapımı Patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçleri ise IŞİD unsurlarına yönelik 2 hava saldırısı sonucunda 6 IŞİD mensubunu etkisiz hale getirdi, IŞİD'e ait bir savunma mevziiyi vurdu.

ulusalkanal.com.tr

Adana'da keşif heyetine patlayıcı atıldı: 2 polis yaralı Gündem Samsun merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 40 gözaltı Gündem Erdoğan, FETÖ'nün suikast timinden şikayetçi oldu Gündem Savcı, Rüzgar Çetin kararına itiraz etti Gündem