Aslan finale yakın

Galatasaray Liv Hospital, potada finale bir adım daha yaklaştı. Sarı-kırmızılı takım play-off yarı final 3'üncü maçında Banvit'i 76-71 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Abone ol

Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray, Banvit'i 76-71 yendi.

Bu sonuçla seride 2-1 öne geçen Galatasaray, yarın yine İstanbul'da oynanacak serinin dördüncü maçında rakibini yenerek final biletini almaya çalışacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, ilk dakika içinde 5-2 üstünlük sağladı. Sonrasında ise 9-0'lık bir seri yakalayan konuk ekip, 11-5 öne geçti. Banvit'e Carlos Arroyo, Zoran Erceg ve Sinan Güler'in bulduğu sayılarla 7-0'lık bir seriyle karşılık veren sarı-kırmızılı ekip, skoru 12-11'e getirdi. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçerken, oyunda dengeyi kuran ve iyi savunma yapan Banvit, ilk periyodu 23-21 önde bitirdi.

İkinci periyota 5-0'lık bir seriyle başlayan Banvit, farkı 7 sayıya çıkarırken, Galatasaray, Hairston'un 5 sayısıyla rakibine karşılık verdi. Karşılıklı basketlerle geçen periyodun bitimine 32 saniye kala Arroyo'nun basketiyle 38-37 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, devreyi de bu skorla üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğe başlarken her iki takımın da yaptıkları sert savunma ön plana çıkarken, ilk 5 dakikada Banvit Cevher Özer'le, Galatasaray'da Arroyo ile birer üç sayılık basket bulabildi. Her iki takım da oldukça düşük bir şut yüzdesi hücum etti ve periyodun ilk 7 dakikasında 6'şar sayı atıldı. Simmons'un basketleriyle oyuna ağırlığını koyan Banvit, Markovic'in son saniye üçlüğüyle son çeyreğe 52-47 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreğine etkili başlayan Galatasaray, yakaladığı 7-1'lik seriyle 54-53 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, karşılıklı basketlerle geçti. Müsabakanın 38'inci dakikası içinde sarı-kırmızılı ekip 66-62 öne geçmesine karşın, son dakikaya girilirken Banvit skoru 66-66 olarak eşitledi.

Taraftarının desteğini de arkasına alan sarı-kırmızılı ekip, son bölümde Arroyo'nun sayılarıyla rakibine üstünlük kurarak, bitime 30 saniye kala 7 sayılık fark yakaladı. Banvit'in taktik faulleri de farkın kapanmasına yetmedi ve Galataaray maçtan 76-71 galip ayrılarak seride 2-1 öne geçmeyi başardı.

Sarı kırmızılılarda Arroyo, kaydettiği 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Fatih Terim genç oyunculardan memnun Spor Demba Ba harekatı! Spor Sporcularla buluştu Spor Bursaspor bombayı patlattı! Spor