Irak'ta kaçırılan işçi: Bizi keseceklerini veya vuracaklarını düşündüm

Konyalı Mehmet Uzun Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 18 işçiden biriydi. 2 çocuğu ve 1 eşine ekmek parası kazanmak için gitmişti Irak'a. Ancak bir gece çalıştığı inşaatı basan gruba esir düştü. 28 günlük esaretin ardından da serbest bırakıldı. Mehmet Uzun Irak'ta yaşadıklarını "Üzerimize beyaz çarşaf attılar. O çarşafı attıklarında çok korktum. Bizi keseceklerini veya vuracaklarını düşündüm" sözleriyle anlattı.

Abone ol

Eşine ve 2 çocuğuna ekmek parası kazanmak için gitmişti Irak'a. Çalıştığı şantiye bir gece ansızın basıldı. Yüzü kapalı kişiler onu ve yanındaki 17 arkadaşını rehin aldı. Şii milisler tarafından kaçırılan işçiler 28 gün sonra serbest bırakıldı.

O işçilerden biri de Konyalı Mehmet Uzun'du. 40 yaşındaki Uzun, serbest bırakılır bırakılmaz Konya Ereğli'ye, ailesinin yanına koştu.

Uzun, yaşadıklarını anlattı.

Kaçırılan kişiler 18 Türk işçiyle birlikte yaklaşık bir saatlik yolculuk yaptı. Sonra bir ara mola verildi. 10 dakikalık aradan sonra işçileri başka bir grup teslim aldı. Onlar da başka bir yere götürdü.

İşçiler, 28 günlük esaretin arkasından serbest bırakıldı. Ancak Mehmet Uzun bir daha ailesinden ayrılmak ve Irak'a gitmek istemiyor.

ulusalkanal.com.tr

PKK'nın yalanlarına askerler bu fotoğraflarla yanıt verdi Gündem FETÖ iddianamesinde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne atıf yapıldı Gündem F tipi 4 polis serbest bırakıldı Gündem Erdoğan'dan Rusya açıklaması ve Irak'a çağrı Gündem