Facebook üzerinden haberleşip saldırdılar

Almanya'da mültecileri hedef alan protestolar, saldırıya dönüştü. Aşırı sağcı gruplar Köln'de mültecilere saldırdı. 3 mülteci hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Almanya Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşan cinsel taciz olayları, mültecileri hedef alan saldırılara dönüştü.

Köln'de yeni yıl kutlamaları sırasında yaşanan taciz, saldırı ve hırsızlık olayları ile ilgili 14'ü Fas ve Cezayir kökenli 19 kişi gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine aşırı ırkçı Alman grupları protestolara başladı. Köln Merkez Tren Garı önünde Pegida, Hogesa ve Pro-NRW adlı örgütler eylem yaptı.

Aşırı sağcı grupların protestoları ise saldırıya dönüştü. Facebook üzerinden haberleşen 20 kişi, Pakistanlı ve Suriyeli 7 müteciye saldırdı. Köln merkezinde yaşanan saldırıda 2 mülteci yaralandı. Aynı yerde sadece birkaç saat sonra bu kez 39 yaşındaki Suriyeli bir mülteci dövüldü. 3 mülteci hastanede tedavi altına alındı.

Pediga karşıtı gruplar da mültecilerin hedef alınmasını protesto etti. Kriz nedeniyle yeniden eleştiri oklarını üzerine çeken Almanya Başbakanı Angela Merkel, açıklama yaptı. Merkel, "İltica politikasının sertleştirileceğini" açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu Halep'te büyük operasyonun ikinci ayağını başlattı Dünya AP: Alışveriş Merkezinde kanlı baskın: 10 kişi öldürüldü, rehineler var Dünya Barzani de hendek kazıyor Dünya İran'dan Suudi Arabistan açıklaması Dünya