Gözler AKP-MHP görüşmesine çevrildi

AKP Yeni Anayasa’yı çıkarmak için Meclis’te kurulacak komisyonun salt çoğunlukla karar alınmasını talep edecek. Böylece AKP, CHP'nin karşı çıkacağı maddeleri MHP ile, MHP’nin karşı çıkacağı maddeleri CHP ile her iki partinin de karşı çıkacağı maddeleri ise HDP ile komisyondan geçirmeye çalışacak. Planın gerçekleşebilmesi için de pazartesi yapılacak olan Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi oldukça önem taşıyor.

Abone ol

AKP ile CHP'nin yeni anayasa yapma konusunda anlaşmasının üzerine gözler, pazartesi günü yapılacak olan AKP-MHP görüşmesine çevrildi.

AKP ile HDP'nin devam eden sert açıklamaları Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin önemini de artırdı. Kulislerde Davutoğlu'nun komisyon kurulması konusunda Bahçeli'ye baskı yapacağı konuşuluyor.

Meclis çatısı altında olası bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun kurulması durumunda AKP, kararların bu kez "oybirliği" ile değil, "salt çoğunluk" ile alınmasını talep edecek.

İddiaya göre AKP, böylece sıkıntılı olan maddeleri anlaşabileceği partilere tek tek sunacak ve istediği maddeleri komisyondan geçirebilecek.

Yani AKP, komisyonda CHP'nin karşı çıktığı maddeleri MHP ile, MHP'nin karşı çıktığı maddeleri CHP ile, CHP ve MHP'nin karşı çıktığı maddeleri ise HDP ile geçirmeyi amaçlayacak.

Kurulmasına karar verilmesi durumunda HDP’nin komisyona katılması için Meclis Başkanı İsmail Kahraman çağrı yapacak. HDP de böylece komisyonda yerini alacak.

ulusalkanal.com.tr

Barış Manço 73. yaş gününde klasik otomobili ve özel eşyalarıyla anıldı Gündem CHP MYK'da iki isim hariç hiçbir ismin yeri garanti değil Gündem "HDP, PKK'nın propaganda birimi gibi çalışıyor" Gündem Sayıştay'da hukuksuz uygulama: Kamuoyundan saklandı Gündem