Suriye'den güvenli bölge açıklaması

Amerika Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'de güvenli bölgeler oluşturma" planına Suriye'den itiraz geldi. Suriye hükümeti, kendisine danışmadan "güvenli bölge" oluşturmanın hem "güvensiz", hem de "egemenliğinin ihlali" olacağını belirtti. Rusya da güvenli bölge konusunda Suriye hükümetinin onayının gerektiği görüşünde.

Abone ol

Amerika Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'de güvenli bölge oluşturma" planı Suriye ve Rusya'nın da gündeminde. Suriye hükümeti kendi topraklarında bir güvenli bölge oluşturulmasını "egemenliğinin ihlali" olarak görüyor. Rusya da Suriye hükümetinin onayının alınması gerektiğini düşünüyor.

Trump’ın "Güvenli bölgeleri mutlaka kuracağız" açıklamasından sonra Suriye hükümeti ilk kez açıklama yaptı. Suriye, kendisine danışmadan topraklarında güvenli bölge adı verilen alanlar oluşturulmasının hem "güvensiz", hem de "egemenliğinin ihlali" olacağını belirtti.

Suriye dışişleri bakanlığı ile Birleşmiş Milletler’in bu konuda Şam’da yapılan bir toplantıda anlaşmaya vardığı da öne sürüldü.

Rusya da Amerika'nın güvenli bölge için Suriye hükümetinin onayını alması gerektiğini belirtiyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Trump'ın Suriye'de güvenli bölge oluşturulması yönündeki açıklamasını Washington ile temasları esnasında açıklığa kavuşturacaklarını belirtti.

Amerika'nın "güvenli bölge" planı üzerinden karşılıklı açıklamalar sürerken Rusya'dan kalkan altı savaş uçağı, Deyrizor bölgesindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre IŞİD'in iki idare noktası, mühimmat ve silah depoları, çok sayıda militan ve araç yok edildi.

ulusalkanal.com.tr

Peskov, Putin'le Erdoğan'ın mart için planlanan görüşmesini doğruladı Dünya Kanada'da camiye silahlı saldırı: 6 ölü Dünya Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Arjantin'de Dünya Paris saldırıları şüphelisi sorgulanmak üzere Belçika'dan Fransa'ya getirildi Dünya