Yeni yıldan itibaren değişiyor!

Yeni yılla birlikte vergi dairelerinde önemli bir değişikliğe gidilecek. Tapu işlemleri 1 Ocak'tan itibaren elektronik ortamda yapılabilecek. Alışveriş Merkezleri gibi yerlere vergi daireleri açılacak. Bu arada 1990 ve öncesi model araçlarını yıl sonuna kadar hurdaya kaydedenlerin araçlarıyla ilgili vergi borçları silinecek.

Abone ol

2015, vergi dairelerinde önemli değişikliklerin yaşanacağı bir yıl olacak.

Yeni yılda tapu işlemleri elektronik ortamda yapılacak. İnternette sanal POS sistemi de kullanılacak. Bu yöntemle tapu, harç ve döner sermaye ücretleri kredi kartı ile yapılabilecek. Uygulama sayesinde bankalarda sıra beklemenin önüne geçilecek.

Bir diğer değişiklik ise halkın kolay ulaşabilecekleri yerlere vergi dairesi şubelerinin açılması olacak. Alışveriş merkezleri gibi halkın yoğun olarak kullandığı yerlere vergi dairesi şubeleri açılacak. Yurttaşlar; vergi ödeme, borç sorgulama, beyanname verme, borcu yoktur yazısı almak gibi işlemleri bu şubelerde sıra beklemeden yapabilecek. Ayrıca bütün bu işlemler yine elektronik ortamda da yapılabilecek.

Öte yandan 1990 ve öncesi model araçların hurdaya ayrılması için son gün 31 Aralık. Araç sahipleri, yılsonuna eski araçlarını hurdaya teslim ederlerse, araçlarından kaynaklanan vergi, gecikme faizi, trafik cezası ve benzeri bütün borçlarından kurtulacak.

2000 ya da daha eski model pert araçların sahipleri ise vergi borçlarının dörtte birini ödeyerek aftan yararlanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

avm
AKP'nin 2023 hedefi tutmayacak! Ekonomi TMMOB yasasına tepki! Ekonomi Kurultayın baş aktörleri Ekonomi ''İş cinayetlerinin sebebi taşeron düzendir'' Ekonomi