HDP, Kemalist önderliği hedef aldı

PKK’nın siyasal uzantısı HDP, Atatürk’ün Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt'tu hedef aldı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Bozkurt'a "Irkçı ve faşist" sözleriyle saldırdı. Beştaş’ın açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Bozkurt'un Türk aydınlanmasının önemli bir ismi olduğunu vurguladı.

Abone ol

HDP, Kemalist önderliğin önemli isimlerinden Atatürk’ün Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt'u hedef aldı. Açıklamayı PKK’nın siyasal uzantısı HDP’nin Grup Başkanvekili Meral Danış Bektaş, Meclis çatısı altında yaptı.

Genel Kurul'da HDP'nin Adalet Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru görüşmelerinde konuşan Bektaş, Bozdağ'ı Mahmut Esad Bozkurt ile kıyasladı.

Bozkurt'un "Türk bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir" sözlerini hatırlatan Bektaş, "Bu sözlerin sahibi bizim için ırkçı ve faşist bir zihniyete sahiptir" dedi.

Bu ifadelerin üzerine söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bozkurt'un Türk aydınlanmasının önemli bir ismi olduğunu vurguladı, yapılan benzetmeleri doğru bulmadıklarını ifade etti.

"HDP'Lİ MERAL DANIŞ'A BOZKURT YANITI: Bozkurt, Atatürk'ün öncülüğündeki Cumhuriyet Devriminin, CHP'nin bir milletvekilidir. Atatürk'ün milliyetçilik anlayışında hiç bir etnik vurgu yoktur, hiçbir inanç, mezhep, din vurgusu yoktur. Bu coğrafyada yaşayan herkesin ülkü birliği içerisinde bir millet tarifi yapmıştır. O millet tarifini eğer unutmazsak bugün Türkiye'nin temel problemlerini çözebiliriz."

HDP'nin Genel Kurul'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensoru önergeleri reddedildi. Öneriye AKP ve MHP'li milletvekilleri ret oyu verdi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, HDP'nin vermiş olduğu gensoru ile Hükümeti değil Cumhuriyeti hedef aldığını belirtti. Parsak, ”HDP önergesi terörle mücadelenin önünü kesmek istiyor” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Ünlü üniversitede şoke eden ölüm Gündem HDP'den PKK'yı kurtarma teklifi Gündem Tayyip Erdoğan: Vatandaşlıktan çıkarılabilirler Gündem Türk ve İsrailli yetkililer perşembe günü görüşecek Gündem