Rusya: Suriye'de militanları vuran Rus jetleri İran'dan havalandı

Rusya Ortadoğu'daki krizlere askeri müdahale yeteneğine önemli bir halka daha ekledi. Suriye'de Hımeymim Üssü'nü aktif olarak kullanan Rus uçakları bu kez İran'daki Hamedan üssünden havalandı. İran'daki üsten kalkan uçaklar, Suriye'deki IŞİD ve El Nusra hedeflerini vurdu. İran'dan da "terörü bitirmek için tesislerimizi Rusya ile birlikte kullanıyoruz" açıklaması geldi.

Abone ol

Rus Savunma Bakanlığı, İran'a konuşlandırılan uçakların Suriye'de hava harekâtı yaptığını duyurdu.

İran'ın Hamedan Hava Üssü'nden uzun menzilli Rus Tu-22M3 ve Su-34 bombardıman uçakları havalandı. Uçaklar, Halep, Deyr ez Zor ve İdlib kentlerinde bulunan IŞİD ve El Nusra Cephesi mevzilerini bombaladı.

Yapılan operasyonda 5 silah deposu, 3 komuta noktası ile eğitim kampının imha edildiği ve çok sayıda militanın öldürüldüğü aktarıldı.

Hava harekatı sonrası İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Ali Şamhani, İran resmi haber ajansı İRNA'ya konuştu. Şamhani, Suriye'deki terörü bitirmek için Rusya ile askeri tesislerini paylaştıklarını söyledi.

Rusya 30 Eylül 2015'ten beri Suriye'deki terör gruplarına karşı askeri operasyon yapıyor. Rusya, bu operasyonlarda ülkesinin güneyindeki Modzok Hava Üssü'nün yanı sıra Suriye'deki askeri üsleri de kullanıyor. Suriye'deki en önemli Rus askeri yığınağı Lazkiye'deki Hımeymim Üssü'nde bulunuyor. İran'la yapılan anlaşma gereğince Rusya, İran'daki Hamedan Hava Üssü'nü de kullanmaya başladı.

Öte yandan Rusya, Hazar Filosu’na ait gemilerden Suriye’deki terörist gruplara yönelik seyir füzeleri göndermişti. Ayrıca Rusya, Akdeniz'deki denizaltı ve gemilerden fırlattığı füzelerle de Rakka'da IŞİD hedeflerini vurmuştu. Rusya, 2015'te Suriye'deki Hımeymim askeri üssüne S-400 hava savunma sistemini konuşlandırdığını duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'nün eski 'askeri imamı'ndan itiraflar Gündem Hakan Şükür'ün villasında arama yapıldı Gündem A101 sahiplerine FETÖ operasyonu Gündem Ümit Karan: Hakan Şükür'ün derdi varsa yüzüme söylesin! Gündem