AB-Türkiye zirvesinin süresi uzatıldı

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Brüksel zirvesi başladı. Zirvede, mülteci krizi ile Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci ele alınıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu zirve öncesi Almanya, Hollanda, Yunanistan Başbakanları ile görüştü. Zirve öncesi basına bir de bilgi sızdı. Alman basınına göre Avrupa Birliği ülkeleri, mültecilerin Balkan güzergahını kapatmak istiyor.

Abone ol

Türkiye ile Avrupa Birliği üye ülkeleri arasındaki mülteci zirvesi başladı.

Görüşmeler, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılıyor. Zirveye Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Davutoğlu zirve öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile üçlü bir görüşme yaptı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeler 5 saat 45 dakika sürdü. Üç lider daha sonra heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı, basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmeler ise öğleden sonra başladı. Zirveden alınan kararla görüşmelerin süresi uzatıldı. Avrupa Birliği yetkilileri Türkiye Zirvesi'nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni fikirler sunması için uzatıldığını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de yapılan Türkiye-Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye'nin AB üyelik sürecinin ele alınacağını belirtirken, zirvenin bir "dönüm noktası" olmasını umut ettiğini söyledi.

Öte yandan kritik buluşma öncesi Alman basınına Avrupa Birliği-Türkiye zirvesinin sonuç bildirgesi sızdı.

Alman haber ajansı dpa'nın ulaştığı sonuç bildirgesinde, mültecilerin kullandığı Balkan güzergâhının tamamen kapatılacağı belirtiliyor.

Mülteciler, Avrupa'ya geçmek için Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Avustrya, Almanya, Danimarka ve İsveç güzergahını kullanıyor. Avrupa ülkeleri de mültecilerin kullandığu bu güzergahı kapatmak istiyor.

ulusalkanal.com.tr

Boydak Holding'ten açıklama Gündem Dağlıca'ya saldırı girişimi: PKK'lılar kaçtı Gündem Adalet Bakanlığı AYM ile ilgili kanunda değişiklik yapmaya hazırlanıyor Gündem F tipi operasyona MASAK engeli Gündem