Erdoğan Bayraktar'dan geri adım

AKP'den bugün istifa etmekten vazgeçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir açıklama yaparak Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan istedi, Erdoğan Bayraktar yarım saat geçmeden özür diledi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Anadolu Ajansı'na açıklama yaptı ve istifasından dolayı özür diledi.

“Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi işbirliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır. Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada, bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde "istifa" kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum”

Bayraktar'ın özrü, Başbakan'ın açıklamasının ardından geldi.

“Oradaki kullanmış olduğu öyle yanlış bir ifadeyi düzeltmek onun görevidir. Onun burda nadim olması lazım, pişman olması lazım”

Bayraktar Erdoğan için "liderim" dedi. Oysa aynı Bayraktar, 25 Aralık'taki istifa açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ı da istifaya çağırmıştı.

“Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor”

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan uzun tutukluluk açıklaması Gündem İşte 'örgüt' buluşması Gündem Cem Çakmak 3 yıl sonra baba evinde Gündem Şengün'den çok önemli açıklamalar Gündem