Yüz yüze eğitim şart mı?

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği okulların yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte yaşanabilecek olumlu ve olumsuz yönleri rapor haline getirdi. Raporda pek çok ülkenin okulları açık tutmak konusunda kararsız kaldığı belirtildi.

Abone ol

Bilim insanlarısalgın koşullarında başlayacak yüz yüze eğitim öncesi öğrenci, veli ve öğretmenlere önemli uyarılarda bulundu.

Salgın nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başlıyor. Milyonlarca öğrenci 15 Şubat ve 1 Mart’ta kademeli olarak yüz yüze eğitime geçecek. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği yüz yüze eğitime ilişkin bir rapor hazırladı.

Raporda çok sayıda ülkenin okulları açık tutmak konusunda kararsız kaldığı ifade edildi. UNESCO verilerine göre, 210 ülkeden 106’sı tamamen açık 27 ülkenin okulları ise tamamen kapalı olduğu ifade edildi.

Bilim insanlarının hazırladığı raporda, okulların kapalı olmasının öğrenci, veli ve öğretmenler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Raporda okulların açık olmasının olumlu yönleri de madde madde açıklandı.

Hekimlerin en önemli uyarısı yüz yüze eğitimin başlamasıyla hareketliliğin artışa geçeceğine yönelik oldu. Bilim insanları salgın tedbirlerinin uygulanması noktasında okul yönetimlerine büyük görev düştüğünü belirtti.

Yüz yüze eğitimin detayları belirlendi Eğitim Bursa'daki 130 yıllık tarım lisesi Ar-Ge merkezi olacak Eğitim ÖSYM Başkanı Aygün'den YKS başvuruları açıklaması Eğitim Yüz yüze eğitim başlıyor Eğitim