Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP ile yürüyen süreç hakkında bilgi verdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cumhuriyet Halk Partisi ile 1 Kasım seçimi için yapılan güç birliği görüşmeleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk üzerinden yürüyen süreci anlattı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi ile Vatan Partisi arasında yürütülen seçim güçbirliği görüşmeleriyle ilgili Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek Hürriyet gazetesine bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu-Perinçek ikilisi 3 Eylül günü görüştü ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'un birlikte çalışma yapmasını kararlaştırdı.

Perinçek, yürüyen o süreç ile ilgili konuştu, "CHP çok büyük bir başarı kazanabilir. Bunun adı ittifak olmayabilir, sözcükler üzerinde durmuyoruz, adını siz koyun dedik. Onlar da 'destek’ olsun dediler" dedi. Hedefi de açıkladı Perinçek, 132 CHP milletvekilinini 200'ün üzerine çıkarılabileceğini belirtti.

CHP'nin Vatan Partisi'nden isim istediğini belirten Doğu Perinçek, takdiri CHP'ye bıraktıklarını ifade etti.

"Hiçbir şekilde şart koşmadık, şu olsun bu olsun demedik fakat şunu belirttik; öyle bir listeyle girelim ki o hakikaten toplumda bir heyecan yaratsın ve Vatan Partisi’nin CHP’yi desteklediğini toplum anlasın. (...) Ama Asıl rüzgâr yaratacak olan Vatan Partisi’nin kendisi."

Oy vermeyen kitleyi güçbirliği ile sandık başına geleceğini vurgulayan Perinçek, CHP'ye yöneltilen HDP'yi Meclis'e soktunuz eleştirilerinin Vatan Partisi ile silineceğini kaydetti.

"Önümüzdeki seçimde CHP’ye yönelecek bir no’lu suçlama şu olacak: ‘Siz HDP’yi Meclis’e soktunuz ve şimdi Türkiye kanlı bir sürecin içine itildi, bundan sorumlusunuz’ denecek. ‘İktidar partisi açılım yaptı CHP de onu destekledi’ gibi ithamlarla karşılaşacak. Vatan Partisi’nin CHP ile beraber olması bütün bu olumsuzlukları silen çok önemli bir etken."

Perinçek, “Görüşmelerin olgunlaştığı noktada ümit ediyoruz toplumun karşısına çıkarız ve AKP iktidarının saltanatına, saltanatın kaldırıldığı 1 Kasım’da son verecek çözümü milletimize sunarız” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşçı'dan Sarraf açıklaması Gündem AKP MYK'da Erdoğan izi Gündem Tıp dünyası yasta! Adrenalin tutkunu Türk cerrah hayatını kaybetti Gündem PKK'nın tuzağı son anda fark edildi! Gündem