Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder: ''Türkiye'siz çözüm yok, ABD İncirlik'e bağımlı''

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ''Son Şans'' adlı yeni kitabında Türkiye ile ilgili önemli siyasi değerlendirmelerde bulundu. Schröder, "Türkiye Doğu Akdeniz'de artık yadsınamaz hâkim güç" dedi.

Abone ol

Almanya'da iki dönem en tepedeki koltukta oturan Gerhard Schröder'in kitabındaki Türkiye vurguları dikkat çekti.

Eski Almanya Başbakanı Schröder, yeni bir kitap yayınladı. ''Son Şans'' adlı kitapta, yeni bir dünya düzenine ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor ve bunun Batı için son şans olduğu vurgulanıyor.

Kitabın sonunda Türkiye, Rusya ve Çin’in dünya politikasında önemli birer aktör olduğuna işaret ediliyor; "Türkiye, Doğu Akdeniz'de hakim" güç deniliyor.

Kitapta, Ortadoğu’daki gelişmelere de değiniliyor.

Schröder, ''Suriye’deki savaş bugün Ankara ve Moskova’nın onayı olmadan çözülemez. Suriye’de hem komşusu hem NATO müttefiki olan hem de milyonlarca mülteciyi ağırlayan Türkiye’ye anahtar rol düşüyor'' dedi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditlerinin de parantez açılan kitapta, Ankara'nın elindeki İncirlik ve Kürecik kozu hatırlatılıyor.

Gerhard Schröder konuya ilişkin, ''Birincisi Türkiye’nin buna karşı şu veya bu şekilde baskı araçları vardı. Amerikan ordusu İncirlik Üssü’ne ve Kürecik’teki radar üssüne bağımlı. İkincisi Türkiye artık dikkate değer bir silah sanayisine sahip'' cümlelerine yer verdi.

Gerhard Schröder, Avrupa'ya Türkiye'yle daha yakın iş birliği çağrısı yapmıştı. Schröder, "Avrupa'nın gücünü bulması için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara ihtiyacı var" demişti.

İ

ABD, USS Nimitz'i Ortadoğu'dan çekti Dünya Çin'e ihracat süresi 12 güne düştü: Türk iş insanları memnun Dünya Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: ''Batı Rusya’yı çevrelemeye çalışıyor'' Dünya FBI ajanlarına silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı Dünya