Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Asıl amaç ülkemizin savunma sanayisinde başlattığı atılımların önünü keserek bizi bağımlı hale getirmektir''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Açılış Töreni'nde konuştu. ABD'nin yaptırımlarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asıl amaç ülkemizin savunma sanayisinde başlattığı atılımların önünü keserek bizi bağımlı hale getirmektir." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2'nci Kesim Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yap-işlet-devret modeliyle Türkiye'ye kazandırdıkları ve bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 330 kilometreyi bulan otoyolun 1'inci ve 3'üncü kesimlerini eylül ayı başında hizmete açtıklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı, ABD yaptırımları hakkında şunları söyledi:

- Asıl amaç, ülkemizin savunma sanayinde son dönemde başlattığı atılımların önünü keserek yeniden bizi mutlak olarak kendilerine bağımlı hale getirmektir.

- Bu sistemleri almak için istediğimiz şartların hiçbirini de karşılamayan Amerika biz ihtiyacımızı başka bir yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir.

- Bu karar ülkemizin egemenlik haklarına yönelik aleni bir saldırıdır.

- 2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye Türkiye'den başka bu yaptırım yani bu CAATSA uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır.

- Savunma Sanayi Başkanımız İsmail Demir'e ve ekibine daha çok sahip çıkacağız.

- Bugünkü yaptırım kararıyla da her alanda küresel liderlik seviyesine çıkacak bir savunma sanayi inşa etme yolunda adımlarımızı hızlandıracağız.

- Savunma sanayimizi her bakımdan bağımsız hale getirmek için dünkünün iki kat fazlasıyla çalışacağız.

- Türkiye'yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa olarak kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz. Son 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''ABD'ye verilecek yanıt: İncirlik Üssü, Türk Ordusu'nun kontrolüne geçmelidir'' Gündem MHP Genel Bakanı Bahçeli'den HDP ve ABD paylaşımı Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''ABD'nin yaptırımları, Başı Dik Türkiye'ye destek'' Gündem Kovid-19 Takip Merkezleri açılıyor Gündem