AKP'de sesler yükseliyor

AKP’de yönetime karşı tepkiler yavaş yavaş seslendirilmeye başlanıyor. Parti içinde Erdoğan ve Davutoğlu taraftarları arasındaki ayrışma gün geçtikte belirginleşiyor. Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen AKP’li bir milletvekili Başkanlık sistemine karşı olduğunu söyledi. AKP’linin CHP’lilere, “Size bu süreçte çok iş düşüyor” dediği öğrenildi.

Abone ol

AKP’nin iç ve dış politikasındaki başarısızlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık talepleri ve ekonomide yaşanan durgunluk parti içinde tepkilerin artmasına neden oluyor.

AKP içinde Erdoğan ile Davutoğlu taraftarları arasındaki ayrışma belirginleşiyor. Erdoğan’a başkanlık taleplerine tepkiler gelirken, Davutoğlu’na da partiyi kontrol edemiyor eleştirileri yapılıyor.

Davutoğlu’na yakın olduğu bilinen bir AKP’linin Erdoğan’ın başkanlık sistemi talebinin ülkeyi kaosa sürükleyebileceğini söylediği öğrenildi. Bazı CHP’li vekillerle görüşen AKP’li vekilin, “Başkanlık konusunda size çok iş düşüyor, muhalefetin tepkisi önemli” dediği belirtildi. AKP’li vekil ayrıca, birçok partilinin Erdoğan’ın başkanlık sistemine karşı olduğunu, ancak çok da fazla sesini çıkaramadığını söyledi.

Öte yandan partinin MYK’sında bulunan ve bakanlık yapmış etkili bir AKP’li de yakın çevresine önemli bilgiler verdi. Söz konusu AKP’li “Gerilim politikaları gözden geçirilmeli, hızla yıpranıyoruz, bir an önce önlem almak lazım” dedi.

AKP’li eski bakan ayrıca, Erdoğan’ın başkanlık talebine parti içinden çok muhalif kesimin olduğunu, parti tabanın da ikna edilmediğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Sarin gazı davasında karar çıktı! Gündem HDP kapatılacak mı? Gündem Berberlerde bir ilk! Gündem Anayasa Mahkemesi'nin kararı duruşmaları kilitledi Gündem