Muharrem İnce: Seçilince hemen Avrupa'yı dolaşacağım

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya geldi. Hedefinin AB, yönünün NATO olduğunu söyleyen İnce, "F-35'ler alınmalı" diyerek Amerika senatosuna mesaj gönderdi.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da televizyon ve gazete temsilcileri ile kahvalatı yaptı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı İnce, "Hedefimiz AB yönümüz NATO" dedi. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde İnce'nin ilk işi ise Avrupa'nın kapısını çalmak olacak.

İnce, "Hedefimiz AB ve batı dünyasıdır. Yönümüz NATO'dur. Seçilir seçilmez hemen Avrupa turu yapacağım. Batı başkentlerini gezeceğim. Kabine için görüştüğüm insanlar oldu. Seçilirsem ben de balkon konuşması gibi bir konuşma yapacağım ama bunu birinci Meclis'te yapacağım." dedi.

Adım adım Asya'ya yaklaşan Türkiye'ye karşı Amerika'nın silah ambargosu da soruldu İnce'ye. Yanıtı ise "Bu konuda benim de bazı yanlış bilgilerim vardı. İhtiyacımız var. Alınmalı." oldu.

Apolet açıkalamalarının hala arkasında olduğunu söyleyen İnce, Türkiye'nin PKK'nın ana karargahı Kandil'e yönelik operasyonu için bir kez daha "Seçim kampanyası" dedi.

İnce, "Kandil sınırdan 140 km içeride, seçim öncesi yapılan bu iş seçime yönelik bir iştir. Kandil'e böyle bir planla girilebilmesi mümkün değildir. Bölgeyi bilen bir emekli generalle konuştum. Ya İran'la işbirliği yaparak oraya doğudan girmek gerekir ya da Irak tarafından." dedi.

Ve ikinci tur planları. CHP'nin Cumhurnbaşkanı adayı İnce, gerekirse İyi Parti Cumhurbaşkanı Meral Akşener'in yardımcısı olabileceğini tekrarladı.

İnce daha sonra Çorum ve Mersin'de seçim çalışmalarına devam etti.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi seçim çalışmalarına devam ediyor Gündem Ambargoya karşı Türkiye ne yapmalı? Gündem Müşahitlik için son başvuru 23 Haziran Gündem F-35'lerde ilk teslimat yarın Gündem