Dışişleri Bakanlığı: IKBY'nin tedavi talebine olumlu yanıt verildi

IŞİD'le savaş sırasında yaralanan Barzani peşmergeleri tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne ait güvenlik kuvvetlerinin Türkiye'de tedavisi için yaptığı yardım çağrısına olumlu yanıt verilmiştir" denildi. Açıklamada, 60 peşmergenin masrafının Türkiye tarafından karşılanacağı belirtildi.

Abone ol

60 Barzani peşmergesi tedavi amacıyla Ankara'ya getirildi, bütün masraflar, Türkiye tarafından karşılanacak.

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'le savaşta yaralanan Barzani peşmergelerinin Türkiye'de tedavi edileceğini duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, tedavi talebinin Irak Bölgesel Yönetimi'nden geldiğini vurguladı.

60 peşmergenin Ankara'ya getirildiği belirtilen açıklamada, "Yaralıların tüm ulaşım ve tedavi masrafları ülkemizce karşılanmaktadır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, "Bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için sarfettiğimiz çaba çerçevesinde, uluslararası ve bölgesel aktörlerle askeri ve insani alanda işbirliğimiz kesintisiz sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

İşte Akdeniz mutfağının gözdesi makarnanın en leziz örnekleri Gündem Tuğgeneral Yavuz Çelik tutuklandı Gündem Adil Serdar Saçan'a yumruklu saldırı Gündem Bu uçaklar o uçaklar mı? Gündem