Cemaate operasyon başladı!

Abone ol

Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK; Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e baskın düzenledi. Baskında İstanbul Mali Şube ekipleri de yer aldı.

Baskın, Holding bünyesinde çalışan ve finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine yapıldı. MASAK, Kaynak Holding'i mercek altına aldı. Yapılan ilk incelemelerde kara para trafiği ve vergi kaçakçılığının izine rastlandı. Ardından baskın gerçekleşti.

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo gibi 23 şirketi barındıran Holding'in İstanbul Bulgurlu ve Mahmutbey'deki merkez binalarında inceleme yapıldı.

MASAK ekipleri holdingin mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlarına el koydu.

Yıllık bir buçuk milyar liralık ciroya sahip holding, ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi.

Kaynak Holding Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

Sınırda patlama! Gündem Kendisini ele verdi Gündem Atatürk Havalimanı'nda bomba paniği Gündem Kız kardeşine tecavüzle suçlanan imam ilk kez konuştu Gündem