FETÖ'cü kumpasa itirazlar Yargıtay'da: Başsavcılık 28 Şubat dava dosyasını istedi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ kumpası olan 28 Şubat davasında yapılan itirazları değerlendirmeye aldı. Başsavcılık, bin 700 klasörden oluşan dava dosyasını incelemek üzere Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden istedi. Başsavcılık, sanık avukatlarının itirazını yerinde bulursa dosya Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’ne gidecek.
İtirazlara üzerine 28 Şubat davasında dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti.
FETÖ'cü savcıların hazırladığı 28 Şubat davasında aralarında eski 1’nci Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da olduğu 14 sanık kesinleşen hükmün ardından cezaevine gönderildi. Sağlık sorunları yaşayan sanıkların Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuru da reddedildi.
14 komutanın yaşı nedeniyle sağlık durumunun kritik olduğunu belirten avukatları, Adli Tıp’tan rapor beklerken diğer yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvurdu. Dosyada verilen hükümlere itiraz eden avukatlar, müebbet hapis ceza kararlarının bozulmasını istedi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da itirazları değerlendirmek için 28 Şubat davasını karara bağlayan Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden bin 700 klasörden oluşan dosyayı istedi. Dosyanın, önümüzdeki günlerde mahkeme tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği öğrenildi.
Peki bundan sonra nasıl işleyecek? İtirazın yerinde görmesi halinde Başsavcılık kararı onayan dosyayı Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi’ne gönderecek. Ceza Dairesi de incelemelerini yaparak ya ret ya da hükmü bozma kararı verecek.
Öte yandan, tutuklanarak cezaevine gönderilen 14 emekli generalin yanı sıra davada sanık olan bazı isimler için daha önce yeniden yargılama kararı verilmişti. Haklarındaki müebbet hapis cezası kararı bozulan bu sanıklar 22 Kasım tarihinde tekrar hakim karşısına çıkacak. O isimler arasında eski YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Hayri Bülent Alpkaya ve eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muhittin Erdal Şenel var.