Halk Tv'de ilginç korona hesabı

Gazeteci Barış Yarkadaş Halk Tv'de yayınlanan programda Türkiye'de 40 milyon koronavirüsten enfekte olan insan bulunduğu iddia etti. Yarkadaş'ın hesabı ise sosyal medyada alay konusu oldu.

Abone ol

Halk Tv'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman Siyaset' programının dün akşamki konukları Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dr. Serdar Savaş, Öğretim Üyesi Elfin Tataroğlu, gazeteciler İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'tı. Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünü yaptığı programda gündemdeki sıcak konular ele alındı.

Türkiye'deki koronavirüs istatistiklerinin ele alındığı bölümde Barış Yarkadaş ilginç bir iddia da bulundu. "Türkiye şimdi söylediğime kilitlenecek" diyen Yarkadaş, "Deniliyor ki; yapılan test sayısını 444 ile çarpın, koronavirüsten enfekte olmuş insan sayısını bulursunuz. 40 milyon kişi enfekte oldu deniliyor. Ben birkaç doktorla konuştum, '40 milyon enfekte oldu, 52 milyon enfekteye ulaştığımızda bu belayı atlatacağız' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Yarkadaş'ın iddialarına itiraz eden Dr. Serdar Savaş ise, "40 milyon enfekte olsaydı yüzde 2 ölümden kaç kişi ölürdü? Bir hesap yapalım" deyince, programdaki konuklar "Hocam hesap işine girmeyelim. Biz hesaptan sabıkalıyız hocam" diyerek itiraz etti. Dr. Savaş, 40 milyon enfekte olması durumunda 800 bin kişinin ölmüş olması gerektiğini kaydederek, Yarkadaş'ın iddiasına itiraz etti.

Faruk Sargın: Çin, Rusya ve İran gibi dost ülkelerden yatırım amaçlı kaynaklar temin edebiliriz Gündem Bakan Kasapoğlu'ndan koronavirüs açıklaması Gündem AB'nin Akdeniz'deki "İrini Operasyonu" aktif hale geldi Gündem Milli Savunma Bakanlığından Kut'ül Amare Zaferi paylaşımı Gündem