Müzakerelere son bir gün kala kritik sözler: Terk ederiz

İran ile küresel güçler arasında yürütülen nükleler müzakereler son gününe girdi. ABD Dışişleri Bakanı Jonn Kerry, 7 Temmuz'a kadar anlaşmaya varılamaması halinde masayı terk edeceklerini söyledi. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise " müzakerelerin kabul edilebilir bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Abone ol

Nükleer müzakerelerin son günü 7 Temmuz’a bir gün kala İran ile Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi daimi üyeleri arasındaki anlaşmazlıklar giderilemiyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılamaması halinde masayı terk edeceklerini söyledi.

Kerry, nükleer müzakerelerin yürütüldüğü Avusturya'nın başkenti Viyana'da Coburg Otel'in önünde basın toplantısı düzenledi.

İlerleme kaydettiklerini ancak henüz anlaşmaya ulaşma noktasında olmadıklarını ifade eden Kerry, "Henüz ihtiyacımız olan noktada değiliz. Çok zor sorunlar var" dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise ülkesinin müzakerelerin ilerlemesine yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Müzakerelerde halen bazı önemli sorunlar bulunduğunu ifade eden Yi, "Kabul edilebilir bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi de bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kırmızı çizgilerinin kabul edilmemesi halinde müzakere masasını terk edebilecekleri mesajı vermişti.

ulusalkanal.com.tr

Barzani'nin İstihbarat Başkanı: PKK o bölgeyi boşaltmalıdır Dünya Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı belli oldu Dünya Çin'den ''Uygur'' açıklaması Dünya Şam'dan kritik operasyon! Dünya