Vergi gelirlerinin yüzde 53'ü ÖTV ve KDV'den

Bu yılın ilk 4 ayında 140 milyar liralık vergi gelirleri elde edildi. Vergi gelirlerinin yüzde 53’ü ÖTV ve KDV'den. ÖTV içinde en dikkat çeken kalem ise sigara ve alkol oldu.

Abone ol

Bu yılın ilk 4 ayında elde edilen 140 milyar liralık vergi gelirlerinin 34 milyarı ÖTV, 41 milyarı ise KDV gelirlerinden oluştu. Vergi gelirlerinin yüzde 53’ünü bu iki kalem oluşturdu.

ÖTV içinde en dikkat çeken kalem ise sigara ve alkolden alınan vergi. Bu iki kalemde otomatik vergi zammı söz konusu. Her 6 ayda bir otomatik zam ile hem vergiler hem de doğal olarak bu ürünlerin fiyatı artıyor. Devlet geçen yıl 389 milyar liralık verginin yüzde 7’sini yani 27 milyarı sigaradan elde etti. Sigarada vergi o kadar yüksek ki bazı sigaralarda vergi oranı yüzde 84’e kadar çıkıyor.

8 liralık sigaranın 6.69 lirası vergi olarak alınıyor. Yılın ilk 4 ayında sigaradan alınan vergi de böylece 9.3 milyar liraya çıkmış durumda.

ulusalkanal.com.tr

Tek Gıda-İş Genel Başkanı: Kıdem tazminatı meclise geldiği an kesinlikle iş durdururuz Ekonomi Kömür madeninde iş kazası: 1 ölü Ekonomi Konya kiraz üretiminde ikinci Ekonomi Arıcılarda rekolte endişesi Ekonomi