Suriye'nin düşürdüğü iHA ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

Suriye'nin, İncirlik'ten kalkan Amerika'ya ait Predator tipi insansız hava aracını, karadan fırlatılan füzeyle düşürdüğü ortaya çıktı. Bu arada Predator'ın İncirlik'ten, Ankara'nın bilgisi dahilinde havalandığı belirtildi.

Abone ol

Suriye Hava Kuvvetleri önceki akşam Lazkiye'nin kuzeyinde Amerika'ya ait insansız hava aracını düşürmüş, Amerikan Savunma Bakanlığı da İncirlik'ten kalkan bir casus uçağının kaybolduğunu doğrulamıştı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Suriyeli bir askeri yetkili, insansız hava aracının kendi hava sahalarına girer girmez takibe aldıklarını, karadan havaya füzeyle düşürdükten sonra Amerika'ya ait olduğunu anladıklarını açıkladı.

Farklı bir Suriyeli yetkili ise casusluk faaliyetlerinde aktif şekilde kullanılan hava aracının, IŞİD'in etkin olmadığı bir alana girdiğini vurguladı.

Bu arada İncirlik'te konuşlu Predatorlerin Amerika ve Türkiye'nin koordinasyonuyla havalandıkları iddia edildi. Ankara'nın, insansız hava aracının Suriye hükumetinin kontrolündeki Lazkiye'ye casusluk faaliyeti için gittiğinden haberi olduğu belirtildi.

2011 sonunda Irak'tan İncirlik'e 4 predator getirilmişti. Bu hava araçlarının rotasını PKK ile mücadelede kapsamında Türkiye belirliyordu. Suriye'de casusluk faaliyeti sırasında düşürülen predatorun rotasına kimin karar verdiğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr

This is ‘it’!!! Gündem Muazzez İlmiye Çığ'dan mücadele çağrısı: Halkımız Vatan Partisi’ne katılsın! Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'na şok! Gündem Soner Yalçın yazdı: İki haf­ta ön­ce eli­me bir ki­tap ulaş­tı... Gündem