Avusturya: Türkiye yakın gelecekte AB üyeliği için hazır değil

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik görüşmeleri devam etmeli mi? Avrupa ülkeleri işte bu soruyu tartışıyor. Avusturya'ya göre Türkiye yakın gelecekte AB üyeliği için hazır değil. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Türkiye ile ilişkilerin bozulmaması gerektiğini savunuyor

Abone ol

Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner, "Türkiye yakın gelecekte AB üyeliği için hazır değil" dedi. Türkiye'nin tam üye olması yerine bölgesel ve ekonomik ortak olarak kalması gerektiğini savundu.

Mitterlehner, Türkiye ile Avrupa Birliği'nin çıkar ortaklığı kurmasının daha mantıklı ve gerçekçi olacağını ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminden sonra ilk kez Türkiye'ye ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'deki durumun en kısa sürede normalleşmesinin herkesin yararına olduğunu söyleyen Çipras, "Türkiye ile ilişkilerin bozulmamasını ve mülteciler ile ilgili Türkiye-AB anlaşmasının yürürlükte olmasını olumlu sayıyoruz” dedi.

Mülteci sorununa değinen Çipras, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmanın çökmemesi için çalıştıklarını söyledi.

Avusturya ve bir çok Avrupa ülkesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'ye açıkça cephe almıştı. Avusturya Başbakanı Christian Kern , AB’nin Türkiye ile yürüttüğü müzakerelerin durdurulmasını talep etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'ya sığınan 8 bin 991 çocuk kayıp Dünya Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov beyin kanaması geçirdi Dünya Bağdat, petrolü İran üzerinden satmakla tehdit ediyor Dünya Juan Gabriel hayatını kaybetti Dünya