Barzani'den 'Kürdistan' çıkışı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 36 ülke ile muhtemel bir bağımsızlık referandumunu görüştüklerini açıkladı. Barzani, kürdistan referandumu konusunda ısrarlı olduğunu da vurguladı.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'den bağımsızlık çıkışı geldi.

IKBY'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Barzani'nin Kürt bölgesindeki 36 başkonsolos ve ülke temsilcileri ile bir araya gelerek terör örgütü IŞİD'le mücadele, sığınmacıların durumu, olası bir bağımsızlık referandumu, bölgedeki ekonomi ve güvenlik krizinin ele aldığı belirtildi.

Açıklamada Barzani'nin "Halkların geleceklerinden emin olmaları ve tekrar aynı felaketin meydana gelmemesi için ciddi tedbirlerin alınması lazım" ifadelerine yer verildi.

Bölge halkının geleceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini vurgulayan Barzani "Halka referandum şansı tanınmalı ve çıkacak sonuca herkes saygı göstermeli. Referandum yapılması konusunda ısrarlıyız." dedi.

Kürt bölgesindeki sorunların çok derin ve mezhepsel olmadığını savunan Barzani "Tamamen siyasi anlaşmazlıktan kaynaklanan, çözülecek sorunlardır." ifadelerini kullandı. IKBY Başkanı, mezhep çatışmasının IŞİD'den daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Libya'da bomba yüklü araçla polis okuluna saldırı: 65 ölü 127 yaralı Dünya Hitler kedisinin sırrı ortaya çıktı Dünya İngiltere'de sınav takvimine 'oruç' düzenlemesi Dünya Suudi Arabistan, İran Büyükelçiliği'ni vurdu Dünya