CHP'den 'seçim çalma organizasyonu' belgesi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında 'seçim çalma organizasyonu' başlıklı bir belge göstererek, "Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy oranı bir rekor. AKP YSK temsilcisi, AKP Genel Başkanı ile devamlı görüşüyor. Bizim seçim kurulu temsilcimiz partideki seçimdeki hukuktan sorumlu genel başkan yardımcımızla konuşuyor. İktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi devletin adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. bu talebe ete kemiğe büründürmek için uğraşıyor. bu ne biçim adaletli seçim bunu anlamak mümkün değil." dedi

Abone ol

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul seçim sonuçları ile ilgili açıklama yaptı.

Öztrak, basın toplantısında 'seçim çalma organizasyonu' başlıklı bir belge gösterdi.

Açıklama yapan Öztrak, şunları belirtti:

"Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine mevcut seçimlerin iptaline icazet veriyor. Uzunca bir müddet hukuksuz seçimlerine göz yuman YSK ilk kez geçmişteki kararlara bağlı kalıyor.

9 Nisan'da Büyükçekmece'yi polisler bastı. ev ev dolaşarak tyaşıma seçmen evrakı toplamaya başlar. Bu, hukuksuzluğun daniskasıdır. AKP, Büyükçekmece'de seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu.

AKP YSK temsilcisi, AKP Genel Başkanı ile devamlı görüşüyor. Bizim seçim kurulu temsilcimiz partideki seçimdeki hukuktan sorumlu genel başkan yardımcımızla konuşuyor. İktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi devletin adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. bu talebe ete kemiğe büründürmek için uğraşıyor. bu ne biçim adaletli seçim bunu anlamak mümkün değil.

Şu anda duyduğum kadarıyla büyükçekmecede hala polisler dolaşıyor. ysk da akpnin büyükçekmece talebini yoğunlşuk nedeniyle 2 gündür görüşmüyor. Tablo son derece açık. AKP istanbul'da kaybettiği seçimi FETÖ kumpası ile masada kazanmak için önünü açmışladır."

AKP ile MHP arasında uyuşmazlık! Sayım durdu Gündem Muhabir Dilek Doğan bildirdi: İşte YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki son oy farkı Gündem İstanbul Valiliğinden Ekrem İmamoğlu açıklaması Gündem İstanbul seçim sonuçları ile Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım oy farkı haberleri Gündem