FETÖ'ye büyük operasyon

FETÖ’nün hücre evlerine operasyon düzenlendi. 11 ilde terör örgütü şüphelilerine yönelik operasyonları düzenlendi. Toplam 100 kişi yakalandı.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü hücreleri bir bir basılmaya devam ediyor. Ankara, İzmir, Adana, Konya gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 11 ilde peş peşe operasyonlar düzenlendi. Toplamda 100 kişi yakalandı.

İzmir’de Terörle Mücadele polisleri FETÖ’nün hücre evlerine baskın yaptı. İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda Gaygubet evi olarak anılan hücrelerde 53 kişi yakalandı.

Şüphelilerden 69 adet cep telefonu ve 48 sim kart, 10 adet sahte kimlik, 12 adet diz üstü bilgisayar, 12 tablet, 35 adet hafıza kart, 3 adet harici modem, 2 adet taşınabilir WİFİ, 15 adet flaş bellek, 39 adet ankesör kartı ve çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanması yönelik Ankara’da operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 23 eski emniyet çalışanı hakkında yakalama kararı verdi. 18 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri diğer isimleri arıyor.

Operasyon merkezlerinden bir de Adana’ydı. Bylock kullanıcısı olduğu belirtilen 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri soruşturma kapsamında Adana ve İstanbul’da şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 kişiyi gözaltına aldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyon düğmesine bastı. Bolu merkezli 6 ilde operasyonlar düzenlendi. Soruşturma kapsamında 2015 yılında Polis Akademisinden ilişiği kesilen, ankesörlü ve sabit telefonlarla örgütün ''mahrem imamları'' ile irtibat kurduğu tespit edilen 8 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 7 şüpheli yakalandı, firari kişinin yakalanması için emniyetin çalışmaları devam ediyor.

Konya ve Yozgat’ta da FETÖ operasyonları yapıldı. Konya merkezli operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı. Yozgat’da Bylock kullandığı belirlenen FETÖ’nün kadın yapılanmasına bağlı oldukları belirtilen 11 kişi gözaltına alındı.

Yurt çapında gözaltına alınan 100 kişinin Emniyet ve savcılıklardaki işlemleri devam ediyor.

ulusal.com.tr

9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Çavuşoğlu'ndan AB'ye sığınmacı krizi mesajı Gündem Edirne Valiliği: Yunan tarafından açılan ateş sonucu 1 göçmen hayatını kaybetti Gündem Milli Savunma Bakanı Akar: Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemler, siyasi çözümlerdir Gündem