Bir Zamanlar Kıbrıs'ın 2. bölümünde neler olacak?

TRT 1'in büyük ses getiren dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs, geçtiğimiz hafta yayınlanan birinci bölümüyle izleyicileri etkisi altına almayı başarmıştı. Kıbrıs Türklerinin hayatta kalma mücadelesinin ve çektiği sıkıntıların anlatıldığı dizi ilk bölümüyle tam not aldı. 1974 öncesi dönemde yaşanan gelişmeleri mercek altına alana dizinin ikinci bölüm fragmanı yayınlandı.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta TRT 1'de yayın hayatına başlayan Bir Zamanlar Kıbrıs, dizi sektörüne yüksek perdeden giriş yaptı.

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı 'Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisi izleyicilerden büyük takdir topladı.

İLK BÖLÜMDE NE OLMUŞTU?

21 Aralık 1963 sabahı... Tüm Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler gibi Dereli Ailesi de o sabaha bir daha asla bir araya gelemeyeceklerini bilmeden uyandı…

Yüzyıllardır Akdeniz’in ortasında toprak ne verdiyse onunla yaşayan rüzgar hangi şarkıyı söylediyse onu mırıldanan, kalpleri kime çarptıysa onun elini tutan Dereli ailesi, uyandıkları günün tarihe Kanlı Noel olarak geçeceğini bilmiyordu. O gün, sadece Kemal Dereli ve yüz binlerce Kıbrıs Türkünün değil, Kıbrıs’ta yaşayanlar da dahil devlet için gizli görevde çalışan ve “Anavatan”da, Ankara’da yaşayan yüz binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hayatı da bir daha asla “eskisi gibi olmayacak” şekilde değişti.

BİR ZAMANLAR KIBRIS'IN 2. BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Dizi severler arasında büyük bir ses getiren Bir Zamanlar Kıbrıs'ın ikinci bölümü de büyük merak konusu oldu. Dizinin yeni bölüm fragmanının yayınlanmasıyla heyecan arttı. Peki Bir Zamanlar Kıbrıs'ın 2. bölümünde neler olacak?

'Bir Zamanalar Kıbrıs' dizisinin ikinci bölümünde; Makaryos, Lefkoşa’nın düşürülmesi için emir verecek.

Köylerinden kasabalarından edilmiş 20 bin Kıbrıs Türkü gibi Kemal ve ailesi de göç yolunda zulüm altında eksilerek yoluna devam etmektedir. Kemal bir yandan kafileye sahip çıkmalı diğer yandan kaçırılan karısı ve kızına bir an önce ulaşmalıdır. Sampson’un özellikle İnci’yi neden kaçırdığı ortaya çıkarken Makaryos son yumruğu vurma peşindedir. Lefkoşa düşürülecek, Türk liderler ele geçirilecektir.

Ankaralı adaya ayak basar basmaz hem Lefkoşa’yı hem de göçenleri rahatlatmak için hamlelerine başlar. Bereli kahraman Kıbrıslı Mücahitle kol kola girdiğinde Türkler ilk şoku atlatıp destansı vatan savunmalarını başlatır.

BİR ZAMANLAR KIBRIS HANGİ GÜN? SAAT KAÇTA?

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Hakan İnan’ın, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı 'Bir Zamanlar Kıbrıs' ikinci bölümüyle, 8 Nisan Perşembe saat 20.00’de TRT 1’de ekranlara gelecek.

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNİN KONUSU NE?

1963 yılında Kıbrıs'ın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle göç yolundaki binlerce Türk'ün lideri haline gelir.

Kıbrıs'ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye'den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa'da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

Çukur'un Vartolusu ''Askerin Öyküsü'nde'' sanatseverlerle buluşacak Kültür Sanat Ağrı'nın hazinesi: İshakpaşa Sarayı Kültür Sanat Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde açılış programı yapıldı Kültür Sanat 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı açıldı Kültür Sanat