Kartpostallarla 31 Mart

Bilim ve Ütopya Dergisi ile Koleksiyoncular Derneği'nin, "31 Mart Vakası"na ilişkin düzenlediği serginin açılışı yapıldı. "Kartpostallarda 31 Mart Ayaklanması" adı verilen sergide, gerici ayaklanmanın perde arkası gözler önüne serildi.

Abone ol

Gerici ayaklanmanın perde arkası anlatıldı, İngiliz emperyalizminin desteği vurgulandı.

Bilim ve Ütopya Dergisi ile Koleksiyoncular Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Kartpostallarda 31 Mart Ayaklanması" adlı serginin açılışı yapıldı. Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde Atilla Sav Sanat Galerisindeki sergi, 9 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.

1908 Hürriyet Devrimi’ne karşı emperyalist destekli ayaklanmayı anlatan sergiye çok sayıda aydın katıldı. Sergiye katılanlar arasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Prof. Dr. Sina Akşin, Bilim ve Ütopya Kooperatif Başkanı Zafer Kars ve Koleksiyoncular Derneği Başkanı Nurhan Erkan da vardı.

Sergide, Prof. Dr. Oğuz Aytepe ve Korkut Erkan'ın koleksiyonundan değerli parçalar da yer aldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Bilim ve Ütopya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo, 31 Mart Vakası ile 15 Temmuz kalkışmasının benzerliğine dikkat çekti.

Koleksiyoncular Derneği adına konuşan Korkut Erkan da Abdülhamit'in isyanı desteklediğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Petersburg saldırısının hedefi ne? Gündem Cumhuriyet gazetesinin iddianamesinde 19 sanık yer alıyor Gündem THY: Laptop yasağının dayanağı yok Gündem TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan hastalığıyla ilgili çarpıcı sözler Gündem